Narvas hukkus tulekahjus eakas mees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narvas hukkus korteris puhkenud tulekahjus 82-aastane mees.
Narvas hukkus korteris puhkenud tulekahjus 82-aastane mees. Foto: Ida päästekeskus

Narvas süttis täna varahommikul korteris põlema diivan, päästjad leidsid korterist eaka mehe surnukeha ja kaks hukkunud kassi.

Häirekeskus sai kell 5.22 teate, et Gerassimovi tänaval on viiekorruselise kortermaja trepikojas suits. Päästjad selgitasid välja, et tulekahju on esimese korruse korteris, mille ust keegi ei avanud.

Päästjad sisenesid korterisse ning leidsid põlevast toast diivanilt 82-aastase mehe, kellel puudusid elumärgid. Tulekahjus hukkusid ka korteris olnud kaks kassi, teatas Ida päästekeskus.

Päästjad kustutasid tulekahju kell 5.49.

Korteris puudus suitsuandur, mis oleks tulekahjust varakult märku andnud, varahommikusel ajal oleksid võinud andurit kuulda ka naabrid.

Sündmuskohal käinud Ida päästekeskuse menetlusbüroo juhtivspetsialist Viktor Balobani sõnul sai tulekahju esialgsel hinnangul alguse hooletusest suitsetamisest. Hukkunu magas diivanil, mis oli süttinud.

Menetleja sõnul on voodis või diivanil suitsetamine äärmiselt ohtlik, sest suitsust kukkunud sädemed võivad tekstiilides kaua hõõguda ja sobivatel tingimustel põlema süttida.

«Mööbli ja kodutekstiilide põlemine tekitavad ruumi palju mürgiseid gaase, seal hulgas ka vingugaasi, mis on esilagu uimastav ja seejärel surmav, kuid suitsuandur annab tulekahjust teada varakult ja nii on võimalik päästa elu,» märkis Baloban.

Suitsuandur on kõige odavam elupäästevahend. Suitsetajad peavad mõistma, et ebamugavus õues või aknal suitsetamas käia ning elementaarsete ohutusnõuete järgimine suitsetamisel on tühised elu väärtuse kõrval.

Tänavu on tulekahjus hukkunud 41 inimest, sealhulgas Ida-Virumaal kuus inimest. Vähemalt 13 juhul põhjustas hukkunuga põlengu hooletu suitsetamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles