Rõivas: õpetajate palgatõus sõltub paari seaduse vastuvõtmisest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Peaminister Taavi Rõivas tunnistas, et praegu pole veel teada, kui palju õpetajate palgad järgmisel aastal kasvavad, sest see sõltub muuhulgas erakoolide rahastamist puudutava seaduse tähtajast. 

«Õpetajate palgad järgmisel aastal päris kindlasti kasvavad,» kinnitas peaminister valitsuse pressikonverentsil. «Valitsuskoalitsiooni eesmärk on tõsta õpetajate palka nelja aasta jooksul 120 protsendini Eesti keskmisest palgast. See tähendab, et igal aastal peab õpetajate palk tõusma oluliselt kiiremini kui keskmine palk.»

«See, kui palju järgmisel aastal saab õpetajate palk tõusta, sõltub aga paari seaduse vastuvõtmisest,» lisas Rõivas. Üks neist on põhikooli- ja gümnaasiumiseadus ning teine erakooliseadus, mille arutelu jätkab valitsus oma kabinetiistungil järgmisel reedel.

«Peame endale andma aru, et kui lükkame [erakooli]seaduse jõustamistähtaja edasi, tuleme vastu erakooli lapsevanematele, aga see maksab ca 2,4 miljonit eurot ning see jääks puudu õpetajate palgatõusu rahast,» osutas Rõivas. 

Tema sõnul on haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi kinnitanud, et kavatseb kõik eelarves oleva vaba raha suunata õpetajate palgatõusule.

«Sellegipoolest olen üle keskmise optimistlik, et õpetajate palgad saavad kasvama kiiremini kui keskmine palk,» lausus Rõivas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles