Ema hauale küünla viinud mees avastas puu otsast voodoo-nuku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel esmaspäeval hingedepäeval märkas Haapsalu metsakalmistule oma ema hauale küünla viinud mees haua lähedal tamme otsas rippuvat musta kaltsunukku, kelle silma oli torgatud nööpnõel.

Näo, südame ja kõhu kohal olid väikesed paberitükid, millele olid värvilise pliiatsiga kantud hieroglüüfi või ruunikirja meenutavad märgid, kirjutab Lääne Elu.

Sellele infole reageeris kohe ka politsei, Haapsalu jaoskonna välijuht Ahti Jõemaa tuli asja kontrollima ja viis nuku jaoskonda.

«Mis seal ikka karta,» ütles Jõemaa. «Ükskord oleme kõik siin aias.»

«Täiskuu ja hingedeaeg,» pani Jõemaa nukule esialgse diagnoosi ning asetas nuku paberist kotti. «Eks pea mõtlema, mis sellega edasi saab. See pole ka meile igapäevane sündmus.»

«Põhjus, miks meie patrull kalmistule asja uurima läks, oli see, et meieni jõudnud info põhjal oli selle nuku näole kleebitud lapse pilt. Selgus, et see info ei vastanud tõele. Võtsime nuku küll enda kätte, aga hetkel ma jään veel vastuse võlgu, kas tegemist on mingit sorti rikkumisega ja kas saab üldse menetlust alustada,» selgitas Lääne prefektuuri Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin.

Taratuhini sõnul tuleb arvestada veel ühe võimaliku stsenaariumiga – eelmisel nädalal oli halloween. «Kui keegi oma äranägemise järgi seda püha tähistas, siis seda ei saa väga pahaks panna,» nentis ta.

Taratuhin lisas, et mõistab väga hästi, et sellised asjad on häirivad ja võivad murelikuks teha. Juhtum on teadmiseks võetud ja kui midagi taolist peaks ka edaspidi juhtuma, siis tähelepanuta see kindlasti ei jää.

Pikemalt loe Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles