Välisministeerium pole Lõuna-Siinai kohta seni reisihoiatust andnud

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NASA foto Siinai poolsaaarest.
NASA foto Siinai poolsaaarest. Foto: SCANPIX

Välisministeerium soovitab ohutuse eesmärgil vältida täielikult reisimist Põhja-Siinaile ning kõikidele kõrbealadele Niilusest läänes, Lõuna-Siinai ja seal asuva kuurorti Sharm el-Sheikhi kohta ministeerium seni hoiatust andnud ei ole.

Mõned riigid peatasid eilsest julgeolekukaalutlustel lennud Lõuna-Siinais asuvasse Sharm el-Sheikhi ja sealt tagasi.

Välisministeerium ja Eesti saatkond Kairos jälgivad olukorda väga suure tähelepanuga, suheldes sel teemal aktiivselt Egiptuse ametivõimudega ning partneritega Euroopa Liidus, teatas välisministeerium.

Egiptuse linnades, sealhulgas Kairos, soovitab välisministeerium säilitada külastamisel ettevaatlikus, eriti massimeelavalduste ja –kogunemiste korral ning neist eemale hoida. Reise kuurortidest tuleks välja teha ainult turvatud konvoides. Samad soovitused, kaasa arvatud soovituse vältida Põhja-Siinaid, edastas välisministeerium Egiptusesse reisijatele ka suvel.

Võimalike terrorirünnakute sihtmärgiks on eeskätt Egiptuse julgeolekujõud, eriti politseijaoskonnad ja politsei ning sõjaväe kontrollpunktid. Kohapeal juhinduge  kohalike ametivõimude juhistest, soovitab välisministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles