Ligi: on häbiväärne, et haridusraha põleb vales kohas

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Haridusminister Jürgen Ligi on pettunud, et valitsus ei suutnud täna erakoolide rahastamissüsteemi muutmises otsusele jõuda, mille taga on kinni kolm protsenti õpetajate palgaraha.

Haridusministeerium soovib erakoolide seadust muuta viisil, et kohalikul omavalitsusel oleks 2016. aasta septembrist õigus ja mitte enam kohustus osaleda erakoolide tegevuskulude katmisel, jutt käib summast, mis 2015. aasta näitel oli 6,5 miljonit eurot ja mis tuli riigil tulenevalt riigikohtu lahendist omavalitsustele sel aastal hüvitada, vahendas ERRi uudisteportaal.

Ligi rääkis intervjuus Vikerraadiole, et teda häirib väga, et täna ei juletud lobistide survel otsust langetada ning sisuliselt räägiti tühja juttu. «Haridusraha põleb vales kohas, see on ikka häbiväärne,» ütles Ligi, lisades: «Lollile süsteemile raha peale kallata - see mind ei rahulda.»

Ta kinnitas, et riigikontrolör ja õiguskantsler toetasid teda täna tuliselt, kuid nõupidamisel lihtsalt hoiti jutulõnga üleval ja öeldi, et peab veel rääkima. «Seal on kindlalt õpetajate palgatõusu raha sees,» märkis ta, et seal on üle kolme protsendi raha, mistõttu on eelnõu väga vajalik.

Valitsus jättis tänasel istungil erakoolide rahastamist puudutava eelnõu üle otsuse tegemata ja arutab teemat edasi järgmisel reedel toimuval kabinetiistungil.

Erakoolide ja lapsevanemate esindajad on seaduse vastu ning pakkusid eile välja alternatiivse eelnõu.

Loe lähemalt:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles