Pildid: president tunnustas Pekingi olümpiamängude medalivõitjaid

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President korraldas olümpiasangaritele vastuvõtu.
President korraldas olümpiasangaritele vastuvõtu. Foto: Toomas Huik

President Toomas Hendrik Ilves võttis täna vastu Pekingi olümpiamängudel kuldmedali võitnud Gerd Kanteri, hõbemedali võitnud Jüri Jaansoni ja Tõnu Endreksoni ning nende treenerid ja pereliikmed.

«Teie saavutusi on raske sõnadesse ümber panna. Vaid teie ise, teie treenerid ja lähedased, teate oma medalite tegelikku hinda. Ülejäänute osaks jäägu võimalus tunnustada ja tänada,» vahendas riigipea sõnu presidendi kantselei pressiesindaja.

«Seetõttu ma tahangi teid tänada, veelkord tänada, selle uhke tunde eest, mida need võiduhetked Eesti inimestes tekitasid,» lausus Ilves.

President Ilvese sõnul annavad olümpiamedalivõitjate ellusuhtumine, eluviis ja saavutused eeskuju tuhandetele noortele.

«See on kohustuse meeldiv koorem, mida kindlasti rõõmuga kannate, sest seisus kohustab,» rõhutas president.

Riigipea lausus, et 42 aastat vana Jüri Jaansoni sõnum teistele on sügav ütlemine - tugev tahtmine, kogemus ja meeskonnavaim murravad ka kõige vägevama vanuselise klišee, mis sportlase juba 35-aastaselt vanameistriks liigitab.

«Gerd Kanter ja Tõnu Endrekson, mõlemad 29-aastased, on jõudmas tippsportlase küpseimasse ikka, kus heitluses aina nooremate konkurentidega toob edu vaimne tasakaal, kogemused ja võitja enesekindlus,» rääkis riigipea.

«Kuu aega tagasi te juba tõestasite Pekingis oma võitjaloomust kogu maailmale ja kümnetele tuhandetele pöidlahoidjatele Eestis. Seetõttu soovin teile kindlasti ka uusi olümpiamedaleid nii nelja kui kaheksa aasta pärast,» ütles president Ilves.

«Ma tänan ka treenereid, alaliite, teie toetajaid ja Eesti olümpiakomiteed. Kaks medalit olümpiamängudelt on suur saavutus. Tänu teie abile ja taustatööle sai see teoks,» sõnas riigipea.

President Ilves kinkis Gerd Kanterile, Jüri Jaansonile ja Tõnu Endreksonile
klaasikunstnik Jelena Kapparova klaasist ja kivist pisiskulptuurid.

«Olete kõvad mehed nagu kivid. Võiduvõimalus seevastu on habras nagu klaas ning teil jätkus väge see hetk tabada,» ütles riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles