Šein on valmis ERRi nõukogu juhtima asuma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hagi Šein
Hagi Šein Foto: Andres Teiss/ Postimees.

Eesti rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu liige Hagi Šein on vajadusel valmis asuma nõukogu esimehe kohalt lahkuva Andres Jõesaare asemele, kuid ta rõhutas, et mingit kokkulepet tema saamises sellele kohale ei ole veel olemas.

Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluva Hagi Šeini kandidatuuri ERRi nõukogu juhi kohale pakkus laupäeval välja praegune esimees Andres Jõesaar.

«Eks me ringhäälingunõukogu istungil vaeme seda probleemi. Me oleme seni hakkama saanud nii, et riigikogu poliitikud ei juhi ringhäälingunõukogu ja esimees on tulnud ekspertide hulgast, kuid eksperte on peale minu veel. Ma arvan, et see otsus sünnib kohapeal. Meid on riigikogu nimetanud ja me peame enda hulgast leidma kellegi, kes asja edasi viib,» rääkis Šein.

Šeini sõnul ei ole talle ERRi nõukogu esimehe kohta tingimata tarvis, aga ta ei hoiaks ka sellest kohustusest kõrvale, kui seda tarvis on.

«Ma olen ringhäälingunõukogus olnud kümme aastat ja ringhäälinguga seotud terve elu, nii et mul mingi vastutus on selle asja eest. See on minu eriala ja kohustus. Aga see ei pea tingimata mina olema, see on Andrese (Jõesaare – toim.) arvamus. Ma praegu ei spekuleeriks sellega,» ütles Šein.

Jõesaar otsustas suvel juhtunud traagilise liiklusõnnetuse tõttu oma ametikohalt lahkuda, ringhäälingunõukogu uue juhi valimine toimub 23. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles