Guantánamost pääsenud mees kohaneb Eestis

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümme aastat Kuuba saarel Guantánamos süütuna kinni peetud, siis aga vanglast vabastatud ja tänavu jaanuaris Eestisse saabunud jeemenlane Ahmed Abdul Qader on sotsiaalministeeriumi kinnitusel endiselt Eestis ja püüab aktiivselt oma elu siin sisse seada.

«Ta on tegus ja aktiivne, käinud ja käib eesti keele kursustel,» rääkis sotsiaalministeeriumi rahvusvahelise kaitse poliitika juht Triin Raag. «Tal on tugiisik, ta on saanud Eestis rahvusvahelise kaitse ja tähtajalise elamisloa.»

Raagi sõnul ei soovi 32-aastane Jeemenist pärit mees avalikku tähelepanu. «Tal on samasugused õigused nagu kõigil Eestis rahvusvahelise kaitse saanutel. Teda on toetatud eluruumi leidmisel, võimaldatud osaleda eesti keele kursustel ning tal on ligipääs kõigile toetustele ja teenustele samadel alustel kui igal alalisel Eesti elanikul,» rääkis Raag.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles