Putini lähikondlane nimetas Balti riikide okupatsioonikahjude nõuet põhjendamatuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jossif Stalin
Jossif Stalin Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi inimõigusnõukogu esimehe Mihhail Fedotovi sõnul ei ole põhjendatud Balti riikide kavatsus nõuda Venemaalt okupatsioonikahjude hüvitamist.

«Balti riikide kavatsusel nõuda Venemaalt kompensatsiooni kahjude eest, mida tekitas Nõukogude Liidu okupatsioon, ei ole õiguslikke väljavaateid, kuna Venemaa on samuti totalitaarse režiimi ohver,» ütles Fedotov uudisteagentuuri Interfax teatel.

«Nõuda Venemaalt kompensatsiooni totalitaarse režiimi kuritegude eest on sama, kui Auschwitzi [koonduslaagri] endised vangid nõuaksid kompensatsiooni Buchenwaldi [koonduslaagri] endistelt vangidelt,» lausus ta.

Balti riikide justiitsministrid allkirjastasid neljapäeval Riias koostöömemorandumi, milles lepivad kokku tegevused Venemaale kui Nõukogude Liidu õigusjärglasele okupatsiooni eest kahjunõude esitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles