Eesti Pank tahab PPA abiga lihvida kolonnisõidu oskust

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panka suudunud veoautokolonn
Eesti Panka suudunud veoautokolonn Foto: Karli Saul/SCANPIX

Eesti Pank saatis politsei- ja piirivalveametile (PPA) kirja, milles avaldas esmakordselt soovi ametilt kolonnisõidu teemalise koolituse saamiseks.

«Sellise metoodikaga koolitus on esmakordne, kuid harjutusi on olnud ka varem,» ütles PPA-le kirja saatnud Eesti Panga sularaha- ja taristuosakonna juhataja Rait Roosve Postimehele, täpsustamata, millise metoodikaga tegemist on.

«Eesti Pank on koostöös politseiga viinud läbi suuremahulisi ja edukaid rahavedusid. Samas oleme alati huvitatud sellest, kuidas asju teha senisest paremini,» ütles Roosve. «Üks osa rahaveost on kolonnisõidu oskus, kus tahame politsei abiga muutuda senisest paremaks,» lisas ta.

Mida koolitus endast kujutab, seda pank ei täpsustanud. «Eesti Panga tegevus on suunatud sellele, et rahaveod toimuksid turvaliselt ja riskid oleksid võimalikult väikesed. Täpsemaid detaile rahavedude kohta me turvalisuse kaalutlustel ei avalda,» nentis Roosve.

Samuti ei ole teada, palju koolitus maksma läheb. «Koolituse eest tasumise garanteerime vastavalt teie poolt esitatud arvele,» märkis Roosve PPA-le saadetud kirjas.

Mullu püüdis kaamerasilm kinni, kuidas läbi Tallinna kesklinna sõitis viiest veokist koosnenud kolonn, mida turvas umbes 20 politseiautot ning mis suundus Eesti Panga hoonesse. Kinnitamata andmetel toodi Eesti Panka väikseid sularaha kupüüre.

Eesti Panka suundunud veoautokolonn. Foto: Karli Saul/Scanpix
Eesti Panka suundunud veoautokolonn. Foto: Karli Saul/Scanpix Foto: Karli Saul/SCANPIX
Kolonni turvanud politseinikud. Foto: Karli Saul/Scanpix
Kolonni turvanud politseinikud. Foto: Karli Saul/Scanpix Foto: Karli Saul/SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles