Simson nimetas tingimused Reformierakonnaga koostööks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Pärnu Postimees

Keskerakonna aseesimees Kadri Simson nimetas tingimused, mis Reformierakond peaks täitma, et Keskerakond praeguse peaministriparteiga koostööd tegema hakkaks.

«On teatavad tingimused, millele Reformierakond peab vastama, et me nendega koostööd tegema läheks,» ütles Simson Keskerakonna pressiteenistuse vahendusel. «Esmalt peavad nad lahti ütlema senistest dogmadest maksupoliitikas ning koostöös meiega muutma süsteemi seesuguselt, et maksukoormus jaguneks õiglasemalt,» jätkas Simson.

«Lisaks peab lõpu leidma nende üleolev suhtumine kohalikesse omavalitsustesse ning ära peab jääma pidev hirmutuskampaania. Siis võime koostööst rääkida,» teatas Keskerakonna riigikogu fraktsiooni esimees Simson.

Simsoni sõnul ei dikteeri peaminister Taavi Rõivas mitte kuidagi Keskerakonna poliitikat ning Rõivase reedel tehtud väljaütlemised Vikerraadios selle kohta, kuidas Keskerakond end valitsusse saamiseks muutma peaks, ei ole adekvaatsed.

«Leian, et Taavi Rõivas ei ole täna taolises jõupositsioonis, kus ta saab teistele erakondadele tingimusi esitada. Kui ta arvab, et koostöö tegemise tingimused on tema dikteerida, siis ta lepib olukorraga, kus järgmine valitsus moodustatakse ilma Reformierakonnata,» edastas erakonna pressiteenistuse Simsoni sõnu.

Simsoni sõnul on ta ka varem öelnud, et ummisjalu ja pimesi ei hakka Keskerakond tema juhtimise all kellegagi valitsust moodustama.

«On loomulik, et Eesti poliitikas on jõude, kellega Keskerakonnal on lihtsam ühist valitsust moodustada, kuid ma ei kavatse korrata viga, mida Eesti poliitikud minu hinnangul liialt palju teevad – ma ei hakka kedagi välistama. Küll aga pean tunnistama, et mul on teatud reservatsioone koostööle Taavi Rõivase juhitava Reformierakonnaga,» lõpetas Kadri Simson.

Simson kandideerib koos Keskerakonna senise juhi Edgar Savisaarega erakonna esimeheks novembri lõpus toimuval Keskerakonna kongressil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles