ERR: Estonian Airi otsus tuleb laupäeval, et tulla vastu ettevõtte äriklientidele

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
6.11.2015 Estonian Air lennuk.
6.11.2015 Estonian Air lennuk. Foto: Sander Ilvest

ERR-i Brüsseli korrespondent Johannes Tralla rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et ametlikku kinnitust Estonian Airi tuleviku kohta veel ei ole, kuid otsus tehakse teatavaks tõenäoliselt laupäeval.

«Tundub, et vähemalt veel täna pole põhjust Estonian Airi saatuse pärast pisaraid valada, sest kui info väidetava otsuse kohta Eesti meediasse jõudis, helistasin kohe Euroopa Komisjoni konkurentsiameti peadirektoraati, mille pressiesindaja lükkas selle ümber ehk ütles, et Euroopa Komisjon pole Estonian Airi riigiabi kaasuses tänaseks veel seda otsust langetanud,» rääkis Tralla reede õhtul.

Tema sõnul pole aga parata, et kuulujutud negatiivse otsuse kohta on ringelnud ka Brüsseli koridorides. Kuupäev, mil otsus teatavaks teha, on Tralla sõnul olnud Brüsselis teada juba umbes kuu aega, vahendas ERRi uudisteportaal.

Tralla selgitas, et Euroopa Komisjon on väidetavalt teinud nii Estonian Airi kui ka Eesti valitsusega koostööd, et otsust edasi lükata ja teha see just Estonian Airi huvides teatavaks laupäeval, mil enamik ettevõtte lendudest on maas.

«Komisjoni üsna kõrged ametnikud on tunnistanud, et see otsus sel nädalal tuleb ja üsna suure tõenäosusega homme. Ametnike väitel on tegemist vastutulekuga Estonian Airile ja eeskätt selle äriklientidele, kes jõuavad nädalalõpuks koju, et ei tekiks mingeid küsimusi, kuidas reisijad Tallinna tagasi jõuavad,» rääkis Tralla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles