Algab Eesti politsei erioperatsioon Sloveenias

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiüksuse ESTPOL1 pidulik lähetamine Sloveeniasse.
Politseiüksuse ESTPOL1 pidulik lähetamine Sloveeniasse. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti politsei erioperatsioon ESTPOL1 alustab laupäevast tööd Sloveenia-Horvaatia piiril, kus Euroopat vaevav põgenikekriis on eskaleerumas. Eesti kiirreageerimisüksus tutvus Sloveenia olukorraga ning on valmis tõsisteks väljakutseteks.

Sloveenia-Horvaatia piiril olevasse raudteejaama saabus ainuüksi reedel üle kuue tuhande Süüria põgeniku ja nii iga päev. Sloveenia, kus elab kaks miljonit elanikku ei tule aga sellise põgeniketulvaga enam ise toime ja palus seetõttu Euroopa Liidu riikidel võimalusel saata abivägesid, vahendas ERR Uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«Põgenikekriisiga ei suutnud me iseseisvalt oma personaliga hakkama saada, sest päevas tuleb Sloveeniasse palju immigrante 5000 kuni 12 000 immigranti päevas, seda viimastel päevadel ja nädalatel. Oma personaliga me ei suutnud hakkama saada,» rääkis Novo Mesto politsei juhiabi Boris Brinovec.

Eesti 23 mehest ja kahest naisest koosnev politsei- ja piirivalaveameti erioperatsioon ESTPOL1 jõudis Sloveeniasse reede varavalges. «Laupäeval on meie ülesanne hoida avalikku korda rongijaamas põgenike vastuvõtmisel ja nende jaotamisel jaotuspunktidesse, samuti hoida korda ja tagada julgeolekut põgenikelaagris, kus toimub esmane registreerimine ja põgenike ümberjaotus,» selgitas ESTPOL1 ülem Georg-Tomek Triškin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles