Andrus Aljas: laupäeval on kõige sobivam Estonian Airile negatiivset uudist teatada

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Aljas
Andrus Aljas Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Tuginedes viimastel nädalatel avaldatud infole, võib eeldada, et avalikkust on ette valmistatud Estonian Airi kadumiseks, arvab lennufirma eksjuht Andrus Aljas.

Andrus Aljas rääkis «Ringvaates», et arvestades seda, mis viimastel päevadel on välja öeldud, siis pole küll lootust, et Eesti lennufirma võiks püsima jääda, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Kõige loogika järgi, laupäev on selline päev, kus inimesed kõige vähem lendavad. Laupäeval on sellist uudist kõige parem avalikustada,» ütles saatekülaline.

Aljas avaldas lootust, et kuna Eesti riigil on olnud aega uudist ette valmistada, siis ei peaks lennupileti ostnud reisijad paanikasse sattuma.

Küsimusele, mis siis homsest juhtub, kui Estonian Air enam ei lenda, vastas Aljas, et siis kutsutakse kokku lennufirma üldkoosolek ning arutatakse otsust. «Vaadatakse, kas Estonian Airil on võimalusi riigiabi tagasi maksta. Kui ei ole, siis tuleb välja kuulutada pankrot.»

Teatavasti on riik maksnud Estonian Airile aastatel 2008-2014 riigiabi summas 130 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles