Slovakkias lasti maha tuntud advokaat

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovaki politseinikud.
Slovaki politseinikud. Foto: SCANPIX

Eile hilisõhtul lasti oma kodus maha endine Tšehhoslovakkia põhiseaduskohtu juht ja Slovakkias hiljemgi juristina tuntud Ernest Valko, vahendab sealse siseministeeriumi teadet uudistevõrk AFP.


«Teda tulistati esmaspäeva hilisõhtul tema majas Limbachis, Bratislava lähistel,» rääkis siseministeeriumi pressiesindaja Gabor Grendel. «Politsei ja kiirabi leidsid ta juba surnuna.»

57-aastasena tapetud Valko juhtis Tšehhoslovakkia konstitutsioonikohust 1992. aastast kuni 1993. aastani, kui see liitriik sõbralikult lahku läks. Enne seda oli ta parlamendi alamkoja aseesimees.

Iseseisvas Slovakkias töötas Valko advokaadina, kaitstes riigi huve mitmes kohtuasjas. Teda peeti Kristlik-Demokraatlikule parteile lähedalseisvaks inimeseks, 2006. aasta valimistel kandideeris ta väiksema konservatiivse erakonna nimekirjas.

Täna tunnistasid mitmed Slovaki poliitikud ja kodanikuühenduste esindajad, et Valko mõrv šokeeris neid. «Ma uskusin, et Slovakkias on selliste sündmuste aeg läbi saanud. Kahjuks mitte,» ütles parlamendi esimees Richard Sulik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles