Kohtla-Järvel põles korter, suitsuvangi jäänud naabrilapsed päästeti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna varahommikul põles Kohtla-Järvel korter, kust leiti hukkunud merisiga ja kass. Suits levis ka ülemistesse korteritesse ning ühest korterist tuli päästa sinna suitsuvangi jäänud kaks last. 

Täna varahommikul kell 5.57 teatati häirekeskusele, et Kohtla-Järve Järveküla teel on ühes kortermajas trepikoda suitsu täis, kuid ei saa aru, kust see tuleb. Päästjad kontrollisid termokaameraga korterite uksi ning avastasid, et kuum on kolmanda korruse korteriuks.

Päästjad sisenesid põlevasse korterisse ja kustutasid tulekahju kella 6.21ks. Inimesed kannatada ei saanud, kuid korterist leiti hukkunud merisiga ja kass.

Tulekahju suits oli levinud kortermaja kõrgematele korrustele ning põleva korteri kohal olnud korteris olid suitsuvangi jäänud kaks kooliealist last, kelle päästjad suitsu eest varjates välja tõid ja kiirabile üle andsid. Kiirabi vaatas lapsed üle, haiglaravi nad ei vajanud. Lapsed anti üle vanematele.

Lisaks evakueeriti kortermajast umbes 10 inimest.

Tulekahju tekkepõhjuse selgitab menetlus.  

Põlenud korteris ei olnud esialgse info kohaselt suitsuandurit, mis on alates 2009. aastast kohustuslik. Suitsuandur annab varakult märku tulekahjust ja seda kuulevad ka naabrid. Päästjad soovitavad suitsuandureid paigaldada ka trepikodadesse, kus see annab märku suitsu levikust väljaspool korterit ja mille abil saavad kortermaja elanikud võimalusel kiiresti evakueeruda.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles