10 uudist, mida võiksid teada: pühapäev, 8. november

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  1. Uus Eesti lennufirma alustab lendamist pühapäeval

    Uue lennufirma Nordic Aviation juhatuse liikmed. Vasakult: nõukogu esimees Peeter Tohver, juhatuse esimees Jaan Tamm ja juhatuse liige Erik Sakkov. Foto: Erik Prozes

    Eesti Vabariigi Valitsuse otsusega asutatud ja sajaprotsendiliselt riigile kuuluv lennufirma Nordic Aviation Group alustab koostöös viie Euroopa lennundusettevõttega reisijate teenindamist alates 8. novembrist 2015 kaheksal erineval lennuliinil – Amsterdami, Brüsselisse, Kopenhaagenisse, Stockholmi, Oslosse, Kiievisse, Trondheimi ja Vilniusesse. Esimene Nordic Aviationi korraldatav lend väljub 8. novembri hommikul kell 6:50 Amsterdami.

    OLULIST

    • Üleval on ka ettevõtte kodulehekülg www.nagroup.ee ja piletimüük peaks juba toimima.

    • Kahjuks ei saa Nordic Aviation hetkel pakkuda lende Moskvasse ja Peterburgi. Lendude alustamiseks Venemaale on vaja uuendada kahepoolseid lepinguid riikide vahel.

    Lendamisest Tallinna lennujaamast loe postimees.ee-st

  2. Tarand imestab uue firma kõrgemate hindade üle: halvemate lennukite ja rumeeniakeelse teeninduse eest?

    Indrek Tarand. Foto: Jaanus Lensment

    Euroopa Parlamendi saadik Indrek Tarand küsis sotsiaalmeedias, miks tuleb riigi uuele lennufirmale Nordic Aviation Groupile maksta pileti eest poole kallimat hinda ning mis saab nüüd tegevuse lõpetanud Estonian Airi personalist.

    OLULIST

    • «Niisiis - ma ei saa homme Estonian Airiga sõita. What a heck!? Kes vastutab? See naljatilk Michal, kes lubas piletihinna tagasi maksta?» imestab Tarand.

    • «Sakkov ja Tohver on kahtlemata väärt mehed, kuid kahjuks nende kaasaminek reformierakondliku mahhinatsiooniga välistab minu vastutulelikkuse soovile «andke meile võimalus ennast tõestada!»

    Tarandi emotsioone seose Estonian Airi pankrotiga loe postimees.ee-st

  3. EKRE nõuab Estonian Airi viimase kuue aasta tegevuse auditeerimist

    7. novembri õhtul 17.30 paiku saabus Tallinna lennujaama viimane Estonian Airi lend. Foto: Erik Prozes

    Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) nõuab, et Estonian Airi viimase kuue aasta tegevuse kohta viidaks läbi sõltumatu audit, et selle alusel nõuda avalikkusele tekitatud kahju hüvitamist neilt, kes selle eest vastutavad on.

    OLULIST

    • EKRE leiab, et Estonian Airi peale kulutatud enam kui 100 miljonilt eurot koos miljonite väärtuses kasutuks muutunud piletite kompenseerimise ja uue lennufirma käivitamisega on eelkõige Juhan Partsi aastatepikkuse tegevuse tagajärg.

    • Helme hinnangul taandub Estonian Airi miljonite eurode suunamine Reformierakonna ja IRLi valitsuskoalitsiooni otsustele.

    EKRE kommentaare Estonian Airi pankrotile loe postimees.ee-st

  4. Kaitseliit tegi juhised sotsiaalmeedias käitumiseks

    Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

    Kaitseliit sai valmis eeskirja sotsiaalmeedias suhtlemiseks, mille koostamist alustati pärast avalike suhete osakonnas töötava Urmas Reitelmanni pagulasteemalisi solvavaid väljaütlemisi Facebookis.

    OLULIST

    • Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili täiendas teavitustöö korraldust reguleerivat käskkirja peatükiga, mis puudutab kaitseliitlaste käitumist sotsiaalmeedias.

    • «Teabe jagamisel sotsiaalmeedias tuleb alati kaaluda, kas selle sisu ja vorm ei anna tegudest või arvamustest sotsiaalmeedias mitmemõttelisi ja vastandilikke tõlgendusi, võidakse need üle kanda kogu Kaitseliidule.»

    Kaitseliidu sotsiaalmeediaeeskirjast loe postimees.ee-st

  5. Politseinikud piilusid parkivatesse autodesse

    Politseinik. Foto: Elmo Riig / Sakala

    Politseinikud käisid neljapäeva õhtul Tallinna tänavatel ringi ning piilusid parkivatesse autodesse, et hoiatada omanikke võimalike varguste eest.

    OLULIST

    •  «Kahe tunni jooksul käisime läbi parklad kortermajade ümbruses ning kui autos hakkas silma midagi, mis võiks ka varastele huvi pakkuda, andsime sellest omanikule teada,» rääkis Lääne-Tallinna piirkonnavanem Enely Estaal.

    • «Kui vaadata statistikat, siis viimase kuu-pooleteise jooksul on Lääne-Tallinnas murtud sisse ligikaudu 50 autosse ja ilmselgelt on seda lubamatult palju. Oktoobris oleme saanud kätte kolm autodest asju varastanud inimest ning töö käib selles suunas kindlasti edasi,» rääkis Estaal.

    Autodest varastamisest Tallinnas loe postimees.ee-st

  6. Rootsis on suhtumine turvapaigataotlejatesse mõne kuuga muutunud

    Migrandid Malmös. Foto: Scanpix

    Rootsis on suhtumine turvapaigataotlejatesse mõne kuuga muutunud positiivsest negatiivseks, vahendas põhjanaabrite rahvusringhääling Yle eile ajalehe Dagens Nyheter tellitud arvamusküsitlust.

    OLULIST

    • Migrantide arvu vähendamist toetas 42 protsenti inimestest, kui veel septembris oli selle poolt 30 protsenti vastanutest.

    • Viimastel päevadel on mitmeid Rootsi valitsuse ministrid avaldanud arvamust, et riiki saabuvate sisserändajate arv ei saa jääda praegusele tasemele.

    Rootsi avaliku arvamuse muutusest loe postimees.ee-st

  7. Alla kukkunud reisilennuki kokpiti häälesalvesti ei toonud selgust

    Venemaa lennuki Airbus A321 rusud Egiptuses Siinai poolsaarel. Foto: Scanpix

    Vene reisilennuki katastroofi uuriv Egiptuse uurimisrühm andis täna teada, et kokpiti häälesalvestuse kuulamine ei toonud selgust, miks lennuk 224 inimesega pardal 31. oktoobril alla kukkus.

    OLULIST

    • «Kokpiti häälesalvesti töö viimasel sekundil oli kuulda müra», ütles uurimisrühma juht Ayman el-Mokkadem laupäevasel pressikonverentsil.

    • Kokpiti häälesalvesti talletab kõik helid kokpitis - nii pilootide omavahelise suhtluse kui lennuki juhtimissüsteemide alarmid, samuti võimalikud ebatavalised hääled.

    Vene reisilennuki allakukkumise uurimisest loe postimees.ee-st

  8. Rongile jooksid ette kaks põtra

    Rongile jooksid põdrad ette. Foto: lugeja pilt

    Narva-Tallinn marsruudil sõitnud Elroni rongile jooksid Püssi peatuse kandis teele ette kaks põtra.

    OLULIST

    • Elroni lehel on info, et reis 225 Narva-Tallinn hilineb 20 minutit liiklushäire tõttu. Teate lisamise hetkel oli rong Püssi peatuses.

    • Päästjad jõudsid rongi juurde kell 17.48. Sel ajal rongi teel enam põtra polnud ja rong sai edasi sõita. Ida päästekeskuse pressiesindaja sõnul inimesed õnnetuses kannatada ei saanud.

    Põdraõnnetusest loe postimees.ee-st

  9. Vaata, mis filmid ja näitlejad kandideerivad Euroopa parimaks

    «Noorus» kandideerib viiele Euroopa filmiakadeemia auhinnale. Foto: kaader filmist

    Ei ole sugugi lihtne ennustada, kes võidab tänavu aasta parima Euroopa filmi tiitli. See sai selgeks, kui Euroopa filmiakadeemia avalikustas nädalavahetusel oma auhindadele kandideerima jäävate linateoste nimekirja.

    OLULIST

    • Juba ette oli teada, et valimises ei osale mitteingliskeelse filmi Oscari favoriit, Ungari film «Sauli poeg», samuti tänavuse Cannes´i filmifestivali võitja, Prantsuse film «Dheepan» - väidetavalt piraatluse kartuses ei olnud nende tootjad nõus oma filmi paljundama ja neti teel rohkem kui 3000 akadeemia liikmega jagama, nagu nõutud.

    • Üllatavaim – positiivses mõttes - selles valikus on Islandi film «Jäärad». Puudujatest hakkavad silma Miguel Gomese «Araabia ööde» triloogia ja Nanni Moretti «Minu ema».

    Euroopa parima filmi tiitli eest võitlevatest filmidest loe postimees.ee-st

  10. Võimas: Ott Kiivikas tuli kulturismi MMil kuue parema sekka

    Ott Kiivikas Foto: Tairo Lutter

    Sel nädalavahetusel toimuvad Hispaanias, Benidormis kulturismi ja klassikalise kulturismi maailmameistrivõistlused. Eestit sõitsid esindama Ott Kiivikas ja Raigo Kuusnõmm - Kiivikas tuli kuni 85 kg kategoorias kuuendaks, Kuusnõmm sai -75 kg kategoorias 9. koha.

    OLULIST

    • Kiivikase jaoks olid need järjekorras kuueteistkümnendad maailmameistrivõistlused ning varasemalt on ta jõudnud 10 korda esikümnesse ning kahel korral (2004. ja 2013. aastal) finaalidesse.

    • Kiivikas kommenteeris oma etteastest Fitness.ee foorumis nii: «Väga rahul oma etteastega. Kuusteist MMi pidi kohal käima, et tunda laval, et oled kohe finaalis. Jõhker tunne!»

    Eesti mehe lihasenäitamisest loe postimees.ee-st

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles