Karilaid otsustab Keskerakonna esimeheks kandideerimise homme hommikuks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Karilaid
Jaanus Karilaid Foto: Eduard Laur

Keskerakonna juhatusse kuuluv riigikogu liige Jaanus Karilaid otsustab homme hommikuks, kas kandideerib Edgar Savisaare ja Kadri Simsoni kõrval erakonna esimeheks või mitte.

Karilaid teatas Postimehele, et suhtub väga tõsiselt Pärnumaa piirkonna liikme ja ettevõtja Imre Samsi ettepanekusse juhivalimistel osaleda. Tema sõnul on erakonnas kindlasti vaja muutusi ja sisemine konkurents ainult tugevdab Keskerakonna tulevikku.

«Valimiskampaania lõpp on 29. november, seega kui soovin oma erakonnakaaslasi esimehe kandidaadina kõnetada, siis pean otsuse tegema hiljemalt homme hommikuks,» ütles Karilaid ja lisas, et positiivse otsuse korral osaleb ta aktiivselt erakonna sisekampaanias.

Karilaid leidis, et Keskerakonda reformides tuleb säilitada senised positsioonid, aga leida samas taktikalised käigud, mis viiks kaalukama osa Keskerakonna programmist koalitsioonilepingusse. «Kui erakond mõtleb egoistlikult, siis on liit Reformierakonnaga lihtne, aga see oleks liit võimu nimel – ideoloogiliselt me sealt täna ei võidaks. Me oleme nendega koostööd (Kallase ja Ansipi valitsuses) varem tõhusalt mitu korda proovinud, aga nüüd on meie ühiskondlikud arengud jõudnud juba ammu punkti, mis eeldaks tänase Reformierakonnaga koostöö välistamist,» lausus ta.

Karilaiu hinnangul oleks koostöö Reformierakonnaga võimalik ainult siis, kui Keskerakond saaks endale peaministri koha ja suudaks maksuerisuste kaudu turgutada kogu Eesti majandust. «Koostöös sotsiaaldemokraatide ja IRLiga me peaministrikohas nii kinni ei oleks, sest programmilist ühisosa on nende erakondadega lihtsam leida,» ütles ta.

Ivanova ütles Postimehele, et ettepanek tuli talle üllatusena. Ta kinnitas, et võtab mõtlemisaega ja teeb oma otsuse järgmiseks nädalaks.

Pärnumaa piirkonna liige pakkus eile Keskerakonna esimehe kohale välja neli kandidaati: riigikogu liikmed Olga Ivanova, Mailis Repsi, Jüri Ratase ja Jaanus Karilaiu, kel on kandideerimise otsustamiseks aega järgmise esmaspäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles