Leedulase tapmises süüdistatav Eestist pärit mees astus Norras kohtu ette

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Norras Bergenis algas esmaspäeval kohtuprotsess Eestist pärit mehe üle, keda prokuratuur süüdistab leedulase tapmises, kirjutab Bergens Tidende.

Süüdistuse järgi tappis 43-aastane Eestist pärit mees 7. novembril 2013 kääridega 38-aastase leedulase. Koos eestlasega on kohtu all kaks leedulast, 41-aastane ja 46-aastane mees, keda prokuratuur süüdistab ohvri mitteaitamises ja tema abitusse seisundisse jätmises.

Esmaspäeval toimunud kohtuprotsessil ei tunnistanud Eestist pärit mees ennast süüdi.

38-aastase leedulase vägivallatundemärkidega surnukeha leidis 7. novembril 2013  Bergenis Wergelandi linnajaos asuva maja aiast samas majas elav lätlane. Kohtuekspertiis selgitas välja, et meest oli kääridega löödud 17 korda. Politsei hinnangul pussitati leedulast majas ja ta veeti seejärel aeda. Tema surma põhjuseks oli verekaotus ja alajahtumine. Ekspertiis selgitas välja, et ohver oli tarvitanud alkoholi.

Politsei leidis maja juurest käärid, millel oli ohvri veri.

Politsei pidas tapmises kahtlustatava Eestist pärit mehe kinni surnukeha leidmise hommikul. Korrakaitsjad leidsid ta maja hoovis asuvast garaažist magamas. Tema riietelt ja jalanõudelt leiti ohvri verd. Politsei tuvastas mehel 1,38-promillise alkoholijoobe.

Mees tunnistas korrakaitsjatele, et ta kakles leedulasega eelmisel õhtul, kuid mees oli teda ise rünnanud ja ta tegutses enesekaitseks. Samuti eitas mees ohvri löömist kääridega.

Prokuratuur esitas sündmuste juures olnud 41- ja 46-aastasele leedulasele algselt süüdistuse tapmisele kaasa aitamises, kuid hiljem kvalifitseeris prokuratuur nende süüdistuse ümber ohvri abitusse seisundisse jätmiseks. 46-aastase leedulase pidas politsei kinni eestlasega samal päeval, 41-aastane leedulane andis end ise politseile üles viis päeva hiljem.

Tapmine leidis aset üürimajas, kus elab palju Norras töötavaid Ida-Euroopast pärit võõrtöölisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles