10 uudist, mida võiksid teada: esmaspäev, 9. november

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  1. SAS avab Tallinnast mitu otselendu

    SAS. Foto: TT / Scanpix

    SAS hakkab järgmisel nädalal lendama Tallinnast Stockholmi, Oslosse ja Kopenhaagenisse.

    OLULIST

    • «Tallinn on väga suure hulga regulaarselt lendavate reisijatega ja populaarne puhkusereisi sihtkoht. Sellepärast otsustasime kiiresti reageerida,» ütles SASi kommertsdirektor Eivind Roald.

    • airBaltic ja Finnair saatsid pressiteated juba tund aega pärast Estonian Airi otsust, kuid nad ei teatanud uutest liinidest, vaid pakkusid Estonian Airi klientidele soodustusi ja Finnair lubas lennata võimalusel suurema lennukiga.

    Segadusest Eesti lennunduses loe postimees.ee-st

  2. Egiptuses olijatel on lootust homme koju saada

    Lennujaam. Foto: Scanpix

    Üle 300 Eesti turisti on jäänud Egiptusesse plaanitust kauemaks, kuna reisikorraldaja GoAdventure ei ole suutnud täita lubadusi nende koju tagasi toomiseks, küll on hetkel kindlalt selgunud Sharm el Sheikhis olijate Eestisse naasmise aeg.

    OLULIST

    • Samuti näitab Hurghada lennujaama kodulehekülg, et jätkuvalt toimuvad reisid nii Euroopasse kui Venemaale, kuigi nii Suurbritanna kui Venemaa on hakanud oma turiste Egiptusest evakueerima.

    • Reisikorraldaja esindaja täiendas, et reisijad, kes asuvad Egiptuse kuurordis Sharm el Sheikhis, tuuakse esialgsete plaanide kohaselt tagasi Tallinna esmaspäeval, 9. novembril.

    Eesti turistide saatusest Sahrm el Sheikhis loe postimees.ee-st

  3. Veerenni ülesõit on suletud, politsei trahvib keelumärgi eirajaid

    Veerenni tänava raudteeülesõit on tänasest autodele suletud. Foto: Mihkel Maripuu

    Alates tänasest on suletud Veerenni tänava lõik Töökoja tänava ja Viadukti tee vahel, sealhulgas ka raudteeülesõit.

    OLULIST

    • Piirkonnas liigub aga politseiauto, mis aeg-ajalt mõne keelumärki eiranu kinni peab ja protokolli koostab.

    • Veerenni raudteeülesõidu sulgemise on kohtus vaidlustanud Luite Selts, mis esindab piirkonna elanikke.

    Olukorrast Veerenni ülesõidul loe postimees.ee-st

  4. Kadri Simson: et Keskerakond pääseks valitsusse

    Kadri Simson. Foto: Jaanus Lensment

    Keskerakonna esimeheks kandideeriv Kadri Simson kirjutab, et Eesti on seisakus, millest ei tulda välja, kui valitsuses pole Keskerakonda, viimane aga ei pääse valitsusse, vahetamata esimeest.

    OLULIST

    • «Eesti on seisakus ja see seisak ei ilmne üksnes nigelas majanduskasvus. See paistab välja debati kinnikülmumisest.»

    • «Kuid kas keegi kujutab ette, et Savisaar oleks võimeline olema Euroopa Liidu liikmesriigi valitsusjuht, kes käib koos Angela Merkeli ja teiste valitsusjuhtidega ülemkogul, kus arutatakse öö otsa pagulaskvoote või euroraha saatust? Neli tundi küll, jah, aga kümne- ja kaheteisttunnised koosolekud?»

    Kadri Simsoni valimisprogrammi Keskerakonna juhiks kandideerimisel loe postimees.ee-st

  5. Tarmo Pikner: Siim Kallasest võib saada Keskerakonna juht!

    Tarmo Pikner. Foto: erakogu

    Need, kes pealkirjast edasi ei lugenud, süüdistagu iseennast, kui sellise hüüdlause peale ära minestasid. Nimelt, jutt ei ole mitte Tondiraba jäähallis eesseisvatest Keskerakonna esimehe valimistest, vaid Euroopa liberaalide katusorganisatsiooni ALDE presidendi valimistest, kirjutab arvamusportaali kolumnist Tarmo Pikner.

    OLULIST

    • «Vanal ajal oli lihtne – vasakul olid kommunistid-sotsialistid ja paremal kapitalistid-imperialistid. Tänapäeval on olukord sootuks keerulisem.»

    • «Väga värske tuulepuhang meie poliitikamaastikul! Ootan kannatlikult, kes on järgmine poliitik, kes julgeb välja tulla sellise esmapilgul enesehävitajaliku etteastega.»

    Siim Kallase tulevikust ja poliitikast loe postimees.ee-st

  6. Läänemere dieet päästab ülekaalust

    Rukkileib on põhjamaade dieedi üks osa. Foto: Scanpix

    Soomes tehtud uuringust selgus, et kui süüa nagu Läänemere rahvastel traditsiooniliselt kombeks, aitab see võidelda ülekaalu vastu.

    OLULIST

    • Uuringu tulemused pakuvad rahvusvaheliselt huvi, sest seni pole Läänemere dieeti laialdaselt uuritud.

    • Viis aastat tagasi lõid Soome Tervise Instituudi teadlased Läänemere dieedi, kus Vahemere tervislikele toitudele on püütud leida põhjamaiseid analooge.

    Vaata, mis on Läänemere dieet postimees.ee-st

  7. 26-aastasele paadunud liiklushuligaanile määrati kuu aega aresti

    Arestimaja. Foto

    Täna määras kohus 30-päevase aresti mehele, kelle korrakaitsjad olid päev varem tabanud autoroolist alkoholi tarvitanuna ja juhtimisõiguseta.

    OLULIST

    • Mees on liiklusrikkumistega politsei huviorbiiti sattunud varemgi. Viimastel aastatel on teda karistatud näiteks liiklusõnnetuse põhjustamise, sellest teatamata jätmise ja sündmuskohalt põgenemise eest.

    • Tartu politseijaoskonna vanemväärteomenetleja Vallo Tõnuvere sõnul ei saa korduvalt liiklusrikkumisi toime pannud juhi puhul teisiti, kui peab kohtult taotlema suurimat karistust, et isoleerida ta liiklusest võimalikult pikaks ajaks.

    Sariroolijoodikust loe postimees.ee-st

  8. Poolas kaasati natside «kullarongi» otsingutesse kaevanduseksperdid

    Poolas kaasati natside «kullarongi» otsingutesse kaevanduseksperdid. Foto: Scanpix

    Poola võimude teatel algab sel nädalal natside niinimetatud kullarongi otsingutes uus etapp, kuhu kaasatakse kaevanduseksperdid.

    OLULIST

    • Uuringusse kaasatud kaevandusasjatundjad kasutavad otsingutel soojuskaameraid, maaradareid, magnetomeetreid ja teisi seadmeid, et kaardistada ala.

    • Poola kultuuriministeerium teatas augustis, et rongi kohta on arhiivimaterjali ja pealtnägijate tunnistusi. Siiski ei olda kindlad, kas tegemist võib olla Teise maailmasõja lõpul peidetud «kullarongiga».

    Poola natside kullarongist loe postimees.ee-st

  9. Põhja-Korea riiklikud matused vallandasid spekulatsioonid puhastusest

    Poliitbüroo alalise komitee liige Choe Ryong-hae (vasakul) koos liider Kim Jong-uniga. Foto: Scanpix

    Eelseisvad riiklikud matused Põhja-Koreas vallandasid spekulatsioonid uuest puhastuslainest, kuna üks Kim Jong-uni mõjukamatest abidest jäeti matusekomitee koosseisust välja.

    OLULIST

    • Nädalavahetusel kopsuvähki surnud marssal Ri Ul-Sole korraldatakse 11. novembril riiklikud matused, pühapäeval avaldatud 170-liikmeline matusekomitee koosseis eesotsas Kim Jong-uniga on traditsiooniliselt riigi poliitilise ja sõjalises hierarhia kinnitus.

    • Kim Jong-un on ka varem kõrvaldanud halastamatult isegi kõrgeimaid ametiisikuid, kelle ustavus võib olla sattunud kahtluse alla.

    Võimumängudest Põhja-Koreas loe postimees.ee-st

  10. WADA: Venemaa alaliit tuleb kergejõustikust välja visata

    Doping. Foto: Scanpix

    Täna avaldatud Rahvusvahelise antidopinguagentuuri (WADA) uurimiskomisjoni raport soovitab Venemaa kergejõustikuliidu ülemaailmsest alaliidust välja visata. Põhjuseks järjepidev dopingupetiste varjamine ja suutmatus dopingukontrolöride sõltumatust tagada. Seega sattus kahtluse alla ka Venemaa kergejõustiklaste osalemine 2016. aasta Rio de Janeiro suveolümpial. Rahvusvahelise kergejõustikuliidu (IAAF) president Sebastian Coe kinnitas, et Venemaa alaliidu tegevuse peatamist hakatakse tõepoolest kaaluma.

    OLULIST

    • Moskva labori juht Grigori Rodženkov hävitas teadlikult 1417 dopinguproovi, et WADA ei saaks neid hiljem uuesti avada. Moskva laborilt võetakse tegevusluba ära nii kiirelt kui võimalik.

    • Sportlastest kuulsaim on Maria Savinova, kes tuli Londoni mängudel kuldmedalile 800 meetri jooksus ja on samal distantsil kroonitud ka maailmameistriks ja olümpiavõitjaks.

    Venemaa spordipättustest loe postimees.ee-st

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles