Veoauto haagise katuselt kukkunud jää vigastas kolme sõidukit

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purunenud esiklaas. Pilt on illustratiivne.
Purunenud esiklaas. Pilt on illustratiivne. Foto: Postimees.ee lugeja

Politsei tuletab autojuhtidele meelde, et talviste ilmastikuoludega tuleb sõiduk jääst ja lumest puhas hoida, sest haagisekattelt maha lennates võib see ohustada teisi liiklejaid nagu tänakolmel korral ka ette tuli.

Tänase päeva jooksul on Põhja prefektuuri teatatud kolmest juhtumist, kus veokite haagisekattel olev vesi ja lumi on jääkamakana maandunud sõiduki taga või kõrval liikunud autodele. Õnneks pole inimesed neis juhtumites viga saanud, küll aga on kahjustada saanud sõidukid.

Põhja prefektuuri avariitalituse juht komissar Rene Birki sõnul ei tohi auto katusele pikema aja jooksul kogunenud lume ja jää ohtlikkust alahinnata.

«Ka praeguste siiski veel leebete ilmaoludega võib haagisekattel jäätunud vesi ja lumi sõidu ajal teiste autode pihta lennates tõsiseid tagajärgi kaasa tuua. Tänagi oli üks juhtum, kus jäätunud lumi lendas läbi sõiduki esiklaasi autosse, kuid õnneks oskas juht kiiresti reageerida ning keegi viga ei saanud. Temperatuuri langedes võib aga taga- või kõrvalsõitjat halvemal juhul tabada mitmekümne sentimeetri paksune ja ruutmeetrites mõõdetav jääkamakas,» rääkis komissar.

Samuti tuletab politsei autojuhtidele meelde, et enne sõidu alustamist tuleb leida aega ka selleks, et tuuleklaas ning küljeaknad korralikult jääst ja lumest puhtad oleksid, et tagatud oleks selge ja takistusteta vaade autost välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles