Keskerakond otsustab koostöö jätkamise Ühtse Venemaaga detsembris või jaanuaris

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Partei Ühtne Venemaa plakat
Partei Ühtne Venemaa plakat Foto: Reuters / Scanpix

Esmaspäeva õhtul kogunenud Keskerakonna juhatus ei lisanud novembri lõpus toimuva erakonna kongressi päevakorda punkti hääletada koostöö jätkamise üle Ühtse Venemaaga, kuid jõuti kokkuleppele, et lepe pannakse hääletusele detsembris või jaanuaris partei volikogus.

Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk märkis,  et teemat võiks käsitleda erakonna volikogu, kuna selle pädevuses on tegeleda välislepingutega. Erakonna juhatuse liige Jaanus Karilaid ütles, et juhatuses saadi kokkulepe, et kuna koostööprotokolli on kinnitanud volikogu, siis arutab selle jätkamist või lõpetamist samuti volikogu esimesel kongressijärgsel koosistumisel.

Keskerakonna volikogu käib koos korra kolme kuu jooksul, Karilaiu sõnul peaks asi arutusele tulema seega kas detsembris või jaanuaris. Volikogus otsustavad küsimuse üle 128 liiget ja tulemus selgub lihthäälte enamuse põhimõttel. 128 otsustaja seas on Riigikogu fraktsiooni liikmed, juhatuse liikmed, piirkondade juhid ning iga saja liikme kohta veel üks volinik.

Koostööprotokolli Ühtse Venemaaga kinnitas Keskerakonna volikogu 11 aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles