Õlletehases puhkes tulekahju

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju õlletehases.
Tulekahju õlletehases. Foto: Ida päästekeskus

Täna öösel põles Lääne-Virumaal Haljalas õlletehas, kust evakueeriti neli remondimeest.

Täna kell 00.56 teatati häirekeskusele tulekahjust Haljalas Rakvere maanteel asuvas õlletehases. Häirekeskus saatis sündmuskohale päästjad Rakvere, Kunda, Tapa ja Väike-Maarja päästekomandost, operatiivkorrapidaja, vabatahtlikud päästjad Kadrinast ja Võsult ning meedikud, teatas päästeamet.

Päästjate sündmuskohale jõudes põles pigitamise käigus süttinud peahoone katus. Katusel viibinud neli remondimeest olid evakueerunud ohualalt enne päästjate kohalejõudmist. Tulekollete leidmiseks ja kustutamiseks avasid päästjad umbes 15 m2 ulatuses katust ja 40 m2 ulatuses seina.

Tulekahju lokaliseeriti kella 01.43ks ning järelkustutustööd lõpetati kell 02.19. Inimesed tulekahjus vigastada ei saanud.

«Tulekahju sai suure tõenäosusega alguse tuletöödest, täpsemalt teostati eelmisel õhtul hoone katuse soojustamist ja vihmatõkke paigaldust, mille käigus kasutati gaasileeki. Ilmselt oli katusekonstruktsioonide vahele sattunud säde, mis hõõgus, kuni puhkes tulekahju,» selgitas päästeameti Ida päästekeskuse menetlusbüroo juhtivinspektor Madis Tinnuri. 

Ta lisas, et selle sündmuse valguses on paslik meelde tuletada, et tuletööde tegemisele on esitatud nõuded, mida peaks kindlasti järgima, et vältida õnnetusi.

Täpsemad asjaolud ja võimalikud tuleohutusnõuete rikkumised selgitatakse välja menetluse käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles