Kaitseministeeriumi kantsleriks saab ilmselt Jonatan Vseviov

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jonatan Vseviov
Jonatan Vseviov Foto: Sander Ilvest

Kaitseminister Hannes Hanso tegi valitsusele ettepaneku nimetada teabeameti juhiks saava Mikk Marrani asemel ministeeriumi uueks kantsleriks senine kaitseplaneerimise asekantsler Jonatan Vseviov.

Hanso sõnul on Vseviov pikalt ja aktiivselt panustanud nii sise- kui ka välisriiklikul tasemel riigikaitse ja julgeolekupoliitika arendamisse ning olnud üheks eestvedajaks oluliste riigikaitset ja julgeolekut kujundavate strateegiliste dokumentide väljatöötamisel. Vseviovi kandidatuuri on heaks kiitnud riigikantselei tippjuhtide valikukomisjon, teatas kaitseministeerium.

Eelmise aasta suvest töötab Vseviov kaitseministeeriumi kaitseplaneerimise asekantslerina, juhtides Eesti sõjaliste võimete arendamise planeerimist, sõjalise valmisoleku ja operatiivplaneerimise põhimõtete kujundamist ning teisi Eesti kaitsevõimet arendavaid valdkondi.

Varem on ta juhtinud alates 2008. aastast ministeeriumi erinevaid struktuuriüksusi ning olnud ka kaitsepoliitika asekantsler. Vseviov on tegutsenud NATO kollektiivkaitse tugevdamise, Eesti liitlastepoolset kaitset puudutava sõjalise planeerimise ning liitlaste kohaloleku suurendamise suundadel.

Aastatel 2005–2008 ja 2013–2014 töötas Vseviov diplomaadina Eesti suursaatkonnas Washingtonis. Välisministeeriumi asus ta tööle 2004. aastal.

Vseviov on lõpetanud Tartu Ülikooli politoloogia erialal ja omandanud kiitusega magistrikraadi julgeoleku-uuringute alal Georgetowni ülikoolis. 2005. aastal läbis ta ajateenistuse kaitseväes, praegu läbib ta reservohvitseride kursust.

Kaitseministeeriumi senine kantsler Mikk Marran asub järgmise aasta algusest juhtima teabeametit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles