Jens Haug Nordic Aviationist: lennukompaniist on asi veel väga kaugel

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordic Aviation Groupi esimene pressikonverents.
Nordic Aviation Groupi esimene pressikonverents. Foto: Erik Prozes

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ohutusjuurdluse keskuse juhataja Jens Haug ütles, et Nordic Aviation Groupist ei saa hetkel rääkida kui lennukompaniist, kuna ettevõttel puudub isegi lennufirmana tegutseda lubav sertifikaat. 

Jens Haug nentis, et praegu on vara veel kommenteerida uue lennufirma plaane või seda, kas selle tegemine on sellisel kujul hea idee. «Ma ei näe mitte kuskil veel riiklikku lennukompaniidki,» ütles Haug. «Lennukompanii on see, millele on antud sertifikaat (AOC ehk air operator certificate - toim.), mille väljastab lennuamet,» selgitas ta ja lisas, et Nordic Aviation Group on hetkel tavaline äriühing, millele on antud lennundusega seotud nimi.

«On olemas ilusa nimega äriühing ja suur tahtmine, aga lennukompaniina tegutseb Adria Airways (Sloveenia lennufirma),» lisas Haug.

Riigi panus vajalik

Ta lisas, et lennukompanii loomine on aega nõudev protsess, see ei sünni üleöö. «Kommenteerida saab tegusid, aga asi ei ole veel lennukompanii staadiumiski.»

Samas nentis ta, et Eesti turu väiksust silmas pidades on ilmselt meil ikkagi riigi panust lennundusse vaja. «Fakt on see, et Eesti turg on lennunduse jaoks äärmiselt väike. Väiksel lennukompaniil on elus püsida raske. Ma arvan, et kui me ei taha jääda täiesti kolkaks, siis otseühendused oluliste kohtadega võiksid jääda.»

Nordic Aviation teatas täna, et nende lendudele on eile õhtuse seisuga tehtud kuni 2016. aasta märtsi lõpuni üle 20 000 broneeringu. Ettevõtte teatel on 10. novembri hommikuse seisuga teenindatud 2611 reisijat kokku viiekümne kuuel lennul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles