Paet päris aru Euroopa Komisjonilt seoses Estonian Airi tegevuse lõpetamisega

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: SCANPIX

Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet esitas Euroopa Komisjonile arupärimised seoses Euroopa Komisjoni konkurentsiametkonna otsusega Estonian Airi suhtes.

«Euroopa Komisjon teatas, et Estonian Airile omaniku ehk riigi poolt tehtud maksed on ebaseaduslikud,» ütles Paet. «See teade tõi kaasa Estonian Airi lennutegevuse lõpetamise, mis halvendab oluliselt Eesti konkurentsivõimet ning jättis tööta 160 inimest,» lisas ta.

Sellest tulenevalt küsis Paet Euroopa Komisjonilt, mis osas omaniku ehk riigi poolt Estonian Airile antud laen kahjustas Euroopa lennunduskonkurentsi ja millised teised lennuettevõtted seetõttu kannatasid. Samuti uuris Paet, kui palju võeti arvesse seda, et Estonian Airi tegevuse lõpetamine suurendab oluliselt riski Eesti konkurentsivõime vähendamiseks ja muudab veelgi raskemaks ühendused Eesti ja muu Euroopa vahel ning kuidas on ühe väikese liikmesriigi ühenduste oluline halvendamine Euroopa Liidu kui terviku huvides.

Paet uuris ka komisjonilt, mis on sisuliselt Estonian Airi ja Air Balticu vahe. «Millised on konkreetsed erinevused Estonian Airi ja Air Balticu vahel, et Estonian Airile omaniku poolt tehtud maksed on ebaseaduslikud ja Air Balticu omaniku poolt mitte? Kuidas muuta olukorda ELi seadusandluses nii, et ka väikestel ning Euroopa keskosast kaugel olevatel riikidel oleks võimalik omada otselende Euroopa suurlinnadesse, mida praegune seadusruum oluliselt raskendab?» küsis Paet oma arupärimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles