Kotka: Karilaiu otsused on kaalutletud

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Siret Kotka
Edgar Savisaar ja Siret Kotka Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Keskerakonna juhatusse kuuluva riigikogu liikme Siret Kotka sõnul on täna Edgar Savisaare ja Kadri Simsoni kõrval partei esimeheks kandideerimisest teatanud Jaanus Karilaid võimekas poliitik, kelle tegevus on sihikindel ja otsused kaalutletud.

Kui partei juhatuse ja riigikogu liige Mailis Reps pidas tõenäoliseks, et Savisaart toetav Karilaid taandab kongressi hääletuse eel oma kandidatuuri, siis Kotka ei soovinud seda võimalust kommenteerida. «Ma ei soovi spekuleerida, mida Jaanus Karilaid otsustab või ei otsusta teha, kuna seda teab vaid tema ise kõige täpsemini,» teatas Kotka kirjalikus kommentaaris.

Küll ütles ta, et Karilaiu puhul on tegu väga võimeka poliitiku ja omavalitsusjuhiga, kes tegutseb kindlalt ja sihipäraselt ning kelle otsused on kaalutletud. «Karilaiu puhul hindan tema pikaajalist töö- ja juhtimiskogemust Haapsalu linnavolikogust. Karilaiul on lai suhtevõrgustik ja üleerakonnaline toetuspind mitte ainult Läänemaal, vaid ka mujal Eestimaal,» lausus ta.

Kotka märkis Postimehe küsimustele vastates, et kuna iga Keskerakonna liige võib üles seada esimehe kandidaate, siis on võimalik, et neid lisandub selle nädala jooksul veel. «Samas, eks ole see vist tavatu nähe Eesti hilisemas poliitikaajaloos, et ühe erakonna esimeheks soovib saada nii palju inimesi, mis aga kinnitab taas kord, et Keskerakond ei ole mitte ainult vanim, suurim, ainulaadseim, vaid selgelt ka kõige demokraatlikum erakond Eestis,» märkis ta.

Kotka kinnitas seejuures, et eelistab ise Keskerakonna esimehe kohal jätkuvalt ja kindlalt näha Savisaart. «Ja ma usun, et Edgar Savisaar võidab ja jätkab Keskerakonna esimehena,» lisas ta.

Keskerakonna kongress, kus valitakse erakonnale uued juhid, toimub 29. novembril. Kandidaatide ülesseadmine lõpeb järgmisel esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles