PPA ostab 3,6 miljoni eest piirivalvesõidukeid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalve.
Piirivalve. Foto: Laura Oks

Siseministeerium eraldas politsei- ja piirivalveametile üle 3,6 miljoni euro ligi 160 maismaasõiduki ostmiseks.

Siseministeerium allkirjastas toetuslepingud, millega eraldatakse sisejulgeolekufondi kaudu politsei- ja piirivalveametile raha 96 patrullauto ja 63 maastikusõiduki ostuks. Projekti kogumaksumuseks on üle 3,6 miljoni euro.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul on uued sõidukid ette nähtud eelkõige piirikontrolli tugevdamiseks ja migratsioonireeglite täitmise kontrollimiseks. «Tegu on kaasaegsete maismaasõidukitega, millel on praegusega võrreldes väiksemad ülalpidamiskulud. Eesmärk on suurendada ka piiri valvamisel autopatrullide arvu ja tõsta UTV-de, mootorkelkude ning maastikujalgratastega piirivalvurite reageerimisvõimekust,» lausus siseminister. 

Olemasolevad amortiseerunud sõidukid asendatakse 82 uue patrullsõidukiga, ülejäänud 14 masinast saab piirivalve täiendav ressurss. Hankeleping uute patrullsõidukite ostuks sõlmitakse järgmise aasta veebruaris.

Esimesed masinad peaks Eestisse saabuma alates aprillikuust.

Lisaks patrullautodele hangitakse Eesti välispiiri raskesti läbitaval maastikul tegutsemiseks 63 uut maastikusõidukit, nende hulgas 10 UTVd, 23 mootorkelku, 4 kasthaagist ja 26 maastikujalgratast. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles