Fotod: kirgas vikerkaar Tallinna kohal

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ilmateenistus ennustas tänaseks pilves ja vihmast ilma, kuid tallinlasi rõõmustas täna kella 9.30 paiku ka päikesepaiste, mis tõi kaasa  vikerkaare.

«Täna hommikul tervitas 9.30 paiku Estonia puiestee ja Kentmanni tänava ristmikul hiliseid tööle tõttajaid kena vikerkaar,» kirjutas Postimehe lugeja.

Ilmateenistus lubab, et õhtul lääne poolt alates sadu lakkab ja pilvisus hõreneb. Õhusooja on täna 5 kuni 10 kraadi.

Neljapäeva (12.11.) öö ja hommik on kõrgrõhuharja toel suurema sajuta ja mõõduka läänekaare tuulega. Päevaks jõuab aga üle mere madalrõhulohk ja saartest alates hakkab vihma sadama, Kirde-Eesti võib veel sajuta jääda. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +5, selgineva taeva all võib kohati kraad-paar miinuspoolele langeda, päeval on 4 kuni 8 kraadi.

Reede (13.11.) öö hakul on madalrõhkkonna mõjul veel sajuhooge. Hiljem tugevneb kõrgrõhuhari ning ilm on suurema sajuta ja võrdlemisi rahulik. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +5, varahommikuks võib kohati alla 0 kraadi langeda, päeval on 5 kuni 9 kraadi. Õhtul aga laieneb üle mere madalrõhkkonna serv ja saartel hakkab vihma sadama. Lõunatuul paisub tugevaks.

Laupäev (14.11.) tuleb madalrõhkkonna mõjusfääris võrdlemisi vihmane. Saartel saab lõunaks tihedam sadu läbi, mandril paraneb ilm õhtul. Tuul on tugev, puhub öösel kagust puhanguti 14, rannikul 17 m/s, hommikul alates saartest pöördub edelasse ja läände ning jääb pisut nõrgemaks. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 7, päeval 5 kuni 9 kraadi. 

Pühapäeval (15.11.) tuleb eemalduva madalrõhkkonna mõjul veel kohatisi sajuhooge, õhtul võib vihma sekka Virumaal ka lörtsi tulla. Puhub mõõdukas läänekaare tuul, vaid saartel võib tugevamaid loodetuule puhanguid teha. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 7, varahommikuks võib kohati 0 kraadi ümbrusse langeda, päeval 4 kuni 9 kraadi.

Esmaspäeval (16.11.) on mõjusam kõrgrõhuhari ja on vaid üksikuid vihmhooge, öösel võib idaservas sekka ka lörtsi tulla. Läänekaare tuul rahuneb. Õhutemperatuur langeb öösel 0 kraadi ümbrusse, vaid rannikul on soojem, päeval 3 kuni 8 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles