Ossinovski Helmele: minu isa mõju SDE poliitikale on mõõtmatult väiksem kui teie isa mõju EKRE-le

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Sander Ilvest

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Jevgeni Ossinovski pidi täna taas riigikogus kinnitama, et tema isa, ettevõtja Oleg Ossinovski ei mõjuta kuidagi erakonna poliitikat.

Peaministri ülesandeid täitnud Ossinovski ütles riigikogu infotunnis Konservatiivsesse Rahvaerakonda (EKRE) kuuluva Martin Helme küsimusele vastates, et nii maailmas kui Eestis on mitmeid näiteid, kus isa ja poja poliitiline tegevus on tihedalt põimunud, näiteks kui mõlemad löövad üheaegselt kaasa poliitikas.

«Ma ei oska küll kommenteerida, aga võimalik, et sellistel puhkudel tõesti isa avaldab poja poliitilisele tegevusele olulist mõju. Aga nagu ma ütlesin, ma seda täpsemalt kommenteerida ei oska, sest mina ei ole selles olukorras kahjuks kunagi olnud,» lausus ta. «Nii et lühidalt öeldes on minu isa mõju SDE poliitikale mõõtmatult väiksem kui teie isa Mart Helme mõju EKRE poliitikale.»

Ta nentis, et Oleg Ossinovski on SDE-le annetanud, kuid annetuste kogusumma moodustab vaid mõne protsendi erakonna aastasest eelarvest. «Olen öelnud, et vaatamata sellele, et see kõik on olnud avalik ja läbipaistev ja siin tõepoolest ei ole mingisugust mõju sotsiaaldemokraatide poliitikale, Sotsiaaldemokraatlik Erakond edaspidi nimetatud isikult annetusi vastu ei võta selleks, et kõiksugu spekulatsioonid välistada,» ütles ta ja kordas, et ei ole asjakohane rääkida, justkui oleks annetustel partei poliitilisele tööle märkimisväärne mõju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles