Mailis Reps Keskerakonna esimeheks ei kandideeri

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps.
Mailis Reps. Foto: Peeter Langovits (Postimees)

Keskerakonna juhi kohale esitatud riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Mailis Reps otsustas esimehe kohale mitte kandideerida. Erakonna juhina toetab ta Kadri Simsonit, kelle programm on Repsi hinnangul just selline, mida Keskerakond vajab.

 «Olen seda ka varasemalt öelnud, kuid võin kinnitada, et enda kandidatuuri ma üles seadma ei hakka ning toetan esimehena Kadri Simsonit. Kadri programm, mis muuhulgas näeb ette erakonna piirkondade tugevdamist, rahaasjade selgemaks ning läbipaistvamaks muutmist ning laiapõhjalisema arutelu tekitamist, on see, mida Keskerakond vajab. Me vajame esimeest, kes suudab erakonda tugevamaks muuta ning valitsusse viia,» selgitas riigikogu liige Mailis Reps.

Ta lisas, et Keskerakonna piirkonnad ja kogud on küll väga töökad, kuid vajavad paremini opereerimiseks keskkontori tuge ning senisest suuremat rahastust - vaid nii on Keskerakonnal 2017. aasta kohalikel valimistel võimalik olla edukas üle kogu Eesti.

«Meie kõigi peamiseks eesmärgiks peab olema Keskerakonna juhtpositsiooni taastamine Eesti poliitikas. Oleme Eesti suurim erakond, keda ei tohi rahuldada teine koht riigikogu valimistel,» märkis ta, et Keskerakond vajab 2019. aastal valimisvõitu, mis saavutati viimati 2003. aastal. Lisaks on tema sõnul selge, et erakond peab olema võimeline ka teiste erakondadega suhtlema ning koostööd tegema. «Kadri Simsoni juhtimise all on selleks võimalus,» toonitas Reps.

Segadust tekitavad temas Jaanus Karilaiu ettepanekud. «Mõni nädal tagasi avaldas ta vankumatut toetust Edgar Savisaarele, eile hõivas ta meediaruumi teatega enda kandidatuurist ning täna on ta erakonna esimehena seadnud üles minu. Sellega näitab Karilaid selgelt, et ta ei võta erakonna esimeheks kandideerimist tõsiselt. Erakonna siseselt püütakse vaid tekitada segadust, millest loodab kõige rohkem kasu lõigata erakonna senine esimees Edgar Savisaar,» leidis Reps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles