Valitsus arutab 2,6 miljoni euro suunamist õpetajate palga kasvu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassiruum. Pilt on illustratiivne
Klassiruum. Pilt on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsus arutab neljapäevasel istungil põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse ning erakooliseaduse muutmise seaduse eelnõu, mille kohaselt suunatakse õpetajate palga kasvu 2,6 miljonit eurot.

Eelnõu kohaselt muudetakse kohalikele omavalitsustele ja eraüldhariduskoolidele eraldatava hariduskulude toetuse struktuuri, selgub valitsuse istungi päevakorrast. Riikliku haridustoetuse selgeks prioriteediks seatakse õpetajate töötasu kasv.

Hariduskulude toetuse investeeringu komponent, keskmiselt ligi 2,6 miljonit eurot, suunatakse õpetajate palga kasvu. Riigieelarvelist õpetajate tööjõukulude toetust on tänu sellele võimalik tõsta 1,4 protsenti. Kooli pidaja saab tööjõukulu toetust ka edaspidi kasutada üksnes õpetajate töö tasustamiseks.

Eelnõu seadusena jõustumine motiveeriks omavalitsusi ümber korraldama koolivõrku vastavalt demograafilistele muutustele ning kasutama maksimaalselt tõukefondide vahendeid, mis on suunatud koolide rekonstrueerimisele, õpetajate ja koolijuhtide täiendõppeks ning digitaalse õppevara senisest suuremas mahus kasutamiseks.

Vajalike investeeringute tegemiseks koolivõrgu arendamiseks on aastatel 2015-2020 kavandatud kasutada Euroopa Liidu struktuuritoetuse vahendeid ligikaudu 241 miljonit euro ulatuses. See suunatakse koolivõrgu korrastamise suuremahulisematele investeeringutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles