Pevkur: politsei käitus Harkus õigesti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harku kinnipidamiskeskus.
Harku kinnipidamiskeskus. Foto: Sander Ilvest

Siseminister Hanno Pevkur ütles, et politsei käitus teisipäeval Harku kinnipidamiskeskuses tekkinud mässu mahasurumisel õigesti ning leidis, et turvameetmed on seal praegu üsna karmid.

«Tegemist on ikkagi kinnise asutusega. Kui me Vao keskuse puhul räägime asutusest, kus inimesed on vabad ja ootavad oma otsust, siis Harku puhul me räägime inimestest, kes ootavad kohtuotsust või on saanud otsuse, et nad on väljasaadetavad,» vastas siseminister küsimusele, kas keskuse turvameetmetes on kavas nüüd muudatusi teha.

«Minule teadaolevalt on turvameetmed seal praegu ka head. Oluline on see, et mõistaksime nende asutuste erinevust. See on kinnipidamisaustus, tegemist on illegaalidega, kelle suhtes on kas juba jõustunud või tegemisel kohtuotsus väljasaatmise kohta,» rõhutas Pevkur.

Pevkuri hinnangul käitus politsei teisipäevase mässu maha surumisel õigesti. «See sündmus oli vaja kiiresti lahendada.»

Teisipäeva õhtul algas Harku kinnipidamiskeskuses mäss pärast seda, kui ühele kinnipeetavale anti teada otsusest tema keskuses viibimise aega kahe kuu võrra pikendada. Kongost pärit mees hakkas protestima ja temaga liitus veel paarkümmend inimest. Kui pooleteist tunni jooksul polnud protestijad oma ruumidesse tagasi läinud, sisenes politsei eriüksus ja taastas tavapärase olukorra, kasutades selleks muuhulgas ka kummikuule. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles