Venemaa suursaadik: piirilepe võib pääseda surnud punktist pärast riigikogu valimisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Föderatsiooni suursaadik Eesti Vabariigis Juri Merzljakov.
Venemaa Föderatsiooni suursaadik Eesti Vabariigis Juri Merzljakov. Foto: Toomas Huik

Venemaa uus suursaadik Eestis Juri Merzljakov usub, et kahe riigi vahelise piirileppe ratifitseerimisega võiks surnud punktist edasi liikuda pärast 2011. aasta riigikogu valimisi.

Oma esimesel pressikonverentsil rõhutas Merzljakov, et uue suursaadiku määramine ei tähenda kursimuutust Venemaa välispoliitikas ega ka toonimuutust Venemaa suhtluses Eestiga, kirjutas venekeelne Postimees.ee

Merzljakov avaldas lootust, et kahe riig vahelised konstruktiivsed suhted jätkuvad ning et Eesti pool ilmutab suhetes Venemaaga kontruktiivset lähenemist.

Saadik juhtis tähelepanu, et kahe riigi vahelise riigipiiri õiguslik määratlus on ka ettevõtjate huvides, kuna just nende hinnangul raskendab ratifitseeritud piirileppe puudumine investeerimisvõimalusi.

Merzljakovi hinnangul on piirileppega vaja väljuda tupikust, kuhu selle viis Eesti poole lisatud preambul. Saadik avaldas lootust, et piirileppe küsimusega saab edasi minna juba pärast 2011. aasta parlamendivalimisi. Milline erakond peaks valimised võitma, et piirileppe asjus toimuks edasiminek, suursaadik öelda ei saanud, kuna seni pole ükski Eesti suurem partei väljendanud soovi piirilepingu preambulist loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles