Merzljakov: viisavabadus euroliiduga lahendaks «hallipassimeeste» probleemi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Föderatsiooni suursaadik Eesti Vabariigis Juri Merzljakov.
Venemaa Föderatsiooni suursaadik Eesti Vabariigis Juri Merzljakov. Foto: Toomas Huik

Venemaa Föderatsiooni suursaadik Eestis Juri Merzljakov avaldas arvamust, et Venemaa ja Euroopa Liidu vahelise viisavabaduse sisseviimine võib aidata leevendada nn. «hallipassimeeste» probleemi Eestis.

Venemaa jälgib endiselt oma kaasmaalaste käekäiku Eestis ning meile teeb endiselt muret suure rahvusvähemuse moodustava inimhulga staatuse määramatus, kirjutas venekeelne Postimees.ee.

Paljud kodakondsuseta isikud ei soovi praegu võtta ei Venemaa ega Eesti kodakondsust, kuna nn. hall pass lubab neil ilma probleemideta reisida nii Venemaal kui Euroopa Liidus, aga vastava viisavabaduse korral kaotab hall pass mõtte.

Kui halli passi hüved oma mõtte kaotavad, saab inimene vabalt valida, millist kodakondsust ta soovib, leidis suursaadik. Merzljakov kinnitas, et mingit agitatsiooni Venemaa kodakondsuse võtmiseks saatkond kindlasti tegema ei hakka. Saadiku kinnitusel on kodakondsuse valik siiski iga inimese isikliku valiku küsimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles