Jahiseaduse muutmise järel saab šaakal Eestis jahiulukiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šaakal.
Šaakal. Foto: SCANPIX

Eestis viimastel aastatel levinud šaakali jahiulukite nimekirja panek jahieeskirjas seisab järgmisel nädalal riigikogus kolmandale lugemisele mineva jahiseaduse muutmise taga.

Šaakali nimetamine jahiulukiks saab toimuda jahieeskirja muutmisega, milles pannakse see elukas väikeulukite nimekirja ja kehtestatakse jahiaeg ja jahipidamisviisid, ütles neljapäeval BNS-ile keskkonnaministeeriumi jahinduse nõunik Tõnu Traks.

«Jahieeskirja muutmine ootab praegu jahiseaduse muutmise lõpule viimist, sest seaduse muudatuse tõttu tuleb nagunii eeskirja muuta ja siis viiakse kõik vajalikud muudatused ühekorraga sisse,» selgitas Traks.

Ekspertide hinnangul on praeguseks selge, et šaakal on Eestisse levinud loomulikul teel. Šaakaleid on leitud ka Lätist ja Leedust, kuid seal avastati nende olemasolu alles pärast Eestit.

Praegu võõrliigi nimekirjas olevat šaakalit küttida ei tohi, kuid ta arvatakse jahieeskirja muudatusega võõrliikide nimekirjast välja ja tulevikus tohib temale jahti pidada 1. oktoobrist veebruari lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles