Merzljakov: Venemaa toetab venekeelse õppe jätkumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Föderatsiooni suursaadik Eesti Vabariigis Juri Merzljakov.
Venemaa Föderatsiooni suursaadik Eesti Vabariigis Juri Merzljakov. Foto: Toomas Huik

Venemaa Föderatsiooni uus suursaadik Eestis Juri Merzljakov kinnitas, et Venemaa toetab venekeelse koolihariduse jätkumist Eestis.

«Loomulikult on Eestil õigus teha haridusvaldkonnas reforme, aga Venemaa jääb kindlalt toetama venekeelse koolihariduse jätkumist,» vahendas venekeelne Postimees.ee suursaadiku sõnu.

«Me muretseme vene kooli saatuse pärast ja eelkõige vene noorte võimaluse pärast saada kvaliteetset haridust oma emakeeles,» sõnas saadik.

Merzljakov tunnistas Eesti riigi õigust oma haridusvaldkonda vajaduste ja soovide järgi reformida, kuid ütles, et sama loomulik on, et Vene pool toetab siinse venekeelse elanikkonna soovi venekeelse hariduse säilimise järele.

Saadiku sõnul peaks venekeelne haridus säilima just neis piirkondades, kus venekeelsed inimesed elavad kompaktselt koos – see olevat Merzljakovi sõnul kooskõlas ka rahvusvaheliste normidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles