Haapsalu lahte ähvardab kinnikasvamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu laht
Haapsalu laht Foto: Eduard Laur

Haapsalu lahe vesi on liiga toitaineterikas ja seetõttu ähvardab lahte kaugemas tulevikus kinnikasvamine, vahendab ERR-i uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Keskkonnaamet valmistab nüüd ette põhjalikku uuringut, mis peaks välja selgitama reostuseallika ja pakkuma välja, kuidas olukorda lahendada.

Keskkonnaameti kinnitusel pole lahe olukord õnneks veel nii halb, et kinnikasvamine oleks hakanud juba oluliselt mõjutama sealset elustikku. Järgmise aasta teises pooles algava uuringu näol on tegu esimese nii põhjaliku rannikuveekogu valgala uuringuga Eestis.

«Me saaksime ülevaate, milline vesi tuleb meie erinevatest asumitest küll kanalisatsiooniga ja ilma kanalisatsioonita, kuidas toimib meie põllumajandus ja kas on põllumajandusel mõju või mitte, kuidas toimivad meie puhastusseadmed siin Haapsalu lahe ääres. See valgala on väga mitmekesine ja selles mõttes ongi siin väga huvitav seda uuringut korraldada,» rääkis keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni juhataja Kaja Lotman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles