Eestlannast moslem öisest veresaunast: terroristid, kes veresaunu korraldavad, ei tea islamist midagi

Piret Kooli
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisis elav eestlanna Kadi (Karima) Bizid.
Pariisis elav eestlanna Kadi (Karima) Bizid. Foto: Mihkel Maripuu

Eestlannast moslem Karima Bizid ei maganud täna öösel eriti hästi ja tunnistab Postimehele, et on toimunust tegelikult siiani šokis.

«Kõik algas, justkui lastaks aastavahetuse rakette kuskil, samas näha polnud midagi, hetk hiljem öeldi teleris, mis tegelikult juhtus. See staadion on päris me kodu lähedal, kogu öö oli kuulda vilkureid, väga kõhe tunne on ja mõistus ei suuda siiani omaks võtta kaadreid, mida telerist näen,» vahendab Bizid olukorda.

«Täna hommikul ma oma moslemist abikaasat tööle minna ei lubanud. Ma olen tõesti hirmul, aga aknast vaadates  inimestel elu käib: kes läheb tööle, kes poodi. Nagu polekski midagi olnud,» räägib naine.

Kuidas ta aga moslemina end sellises olukorras tunneb?

«Kuna terroristid on halastamatud, siis pole meist keegi nende eest kaitstud. Džihadistid, kes tahavad islamis märtriks saada, õhivad endid lootuses paradiisi pääseda. Kuid mitte ükski märter ei saa paradiisi, tappes kaitsetuid inimesi. Öised tapjad aga just seda tegid, sest hukkusid lapsed, vanurid ja mehed, kel ei olnud end võimalik kaitsta. Usun, et terroristid, kes veresaunu korraldavad, ei tea islamist midagi,» ütleb Bizid Postimehele antud intervjuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles