Pariisis elav Eesti suursaadik OECD juures: siinsed eestlased on prantslastega absoluutselt solidaarsed

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marten Kokk.
Marten Kokk. Foto: Erakogu

Pariisis elav Eesti riigi alaline esindaja Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) juures suursaadik Marten Kokk ütles Postimehele, et ei täheldanud eile õhtul midagi erakorralist ning kuulis juhtunust uudistest.

«Elan ise Pariisi 16. linnajaos, mis on päris kaugel rünnakupiirkondadest. Midagi erakorralist ma ei täheldanud ja nägin kõike uudistest,» sõnas ta.

Tänasel päeval on tema sõnul Pariisis natuke vaiksem kui tavaliselt. Rohkem on näha politseipatrulle ning suuremate ja olulisemate hoonete juures on valvet tugevdatud. Muuseumid, turud, ujulad ning mõned metroojaamad on suletud.

«Inimesed katsuvad oma elu edasi elada, turistid peaksid jälgima Eesti välisministeeriumi ja Prantsuse ametivõimude soovitusi,» märkis ta.

Kokk rääkis, et terrorirünnakute täpset mõju Euroopale on raske prognoosida, kuid muidugi peavad kõik kodanikena olema veelgi tähelepanelikumad ja ettevaatlikumad.

«Turvalisust tuleb muidugi tugevdada ja seda kindlasti ka tehakse nii Prantsusmaal kui mujal Euroopas, kuid üldiselt peavad inimesed jätkama oma tavapärast elu ja mitte oluliselt oma käitumist ja vaateid muutma. Hirmu tekitamine ongi terrorirühmitise peamine eesmärk ja sellest tuleb katsuda üle olla,» lisas ta.

Kokk kinnitas, et Prantsusmaa annab oma parima ning on efektiivne terroriohuga võitlemisel. «Väga suurt muret ma oma isikliku turvalisuse pärast ei tunne, OECD tugevdas turvameetmeid juba peale Charlie Hebdo sündmusi,» sõnas ta. «Tuleb järgida võimude soovitusi ja korraldusi. Lapsed lähevad esmaspäeval tavapäraselt kooli.»

Kokk nentis, et tema tutvusringkonnas on õnneks kõik elus ja terved ning Pariisis elavad eestlased on prantslastega absoluutselt solidaarsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles