Presidendi julgeolekunõunik: terrorismivastane võitlus muutub taas aktuaalseks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Maigre
Merle Maigre Foto: Presidendi kantselei

Presidendi julgeolekunõuniku Merle Maigre sõnul näitavad eileõhtused terrorirünnakud Pariisis, et ISIS on oma haaret laiendamas ja teda tuleb võtta tõsiselt.

Maigre ütles «Aktuaalse kaamera» erisaates, et terrorism on jälle päevakorral ja viimasel ajal pisut ununenud terrorismivastane võitlus muutub taas aktuaalseks. «Teine järeldus, mida toimunust võiks teha, on luureteenistuste omavahelise info vahetamise jätkuv olulisus,» lausus ta ja lisas, et infot on võimalik paremini jagada.

Kolmandaks on tema hinnangul oodata pagulasdebati teisenemist, sest Pariisis toimunuga seoses kerkivad esile julgeolekuga seotud küsimused. Tema sõnul on seetõttu oluline saada rohkem infot, kes olid rünnakute taga ja millistel alustel nad Prantsusmaal viibisid.

Maigre sõnul on juba tänane päev näidanud, et kõik Euroopa riigid vaatavad tähelepanelikumalt, kuidas erinevateks ohtudeks valmis olla.

Eilsetes rünnakutes Pariisi kohvikutele, kontserdisaalile ja rahvusstaadionile hukkus vähemalt 128 ja sai vigastada üle 250 inimese. Tegu oli veriseima terrorirünnakuga Euroopas pärast 2004. aasta Madridi rongiplahvatusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles