Maanteeameti Ida regiooni altkäemaksu süüasjas on kokku 16 kahtlustatavat

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidueksami auto.
Sõidueksami auto. Foto: Tairo Lutter

Viru ringkonnaprokuratuur on esitanud 16 inimesele kahtlustuse seoses maanteeameti Ida regiooni büroos liikluseksamitel toimunud altkäemaksu andmiste ja võtmistega.

Prokuratuur on esitanud 16 inimesele kahtlustuse altkäemaksu andmises, vahendamises ja võtmises, samuti pistise andmises, võtmises ning selle vahendamises, ütles ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Jelena Filippova ERRi uudisteportaalile.

Kahtlustuse kohaselt võttis büroo eksamineerija meelehead liikluseksami sooritajatelt vähemalt mullu sügisest kuni tänavu aasta alguseni.

«Kriminaaluurimine käivitati eelmise aasta suvel ning lühiajaliselt oli üks kahtlustatav ka vahi all, kuid praeguseks on temalt võetud allkiri elukohast mittelahkumise kohta,» ütles Filippova, lisades, et praeguseks on arestitud ka mitmete kahtlustatavate vara, et tagada nende võimalikul süüdimõistmisel kuritegeliku tulu konfiskeerimine.


Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo pidas tänavuse aasta alguses kinni maanteeameti liiklusregistri Narva büroo eksamineerija, keda kahtlustati altkäemaksu võtmises. 

Toonane maanteeameti peadirektor Aivo Adamson märkis jaanuari lõpus, et amet tegi uurimisfaasis keskkriminaalpolitseiga aktiivselt koostööd. «Selline juhtum on kahetsusväärne ja äärmiselt ebameeldiv. Maanteeamet arendab jõuliselt riskijuhtimise- ja sisekontrollisüsteemi, sest organisatsioonis, kus inimesele on antud kaalutlusõigus, peab olema sisekontroll kõrgel tasemel,» lisas ta.

Karistusseadustik võimaldab kohtul inimest altkäemaksu korduva võtmise eest süüdimõistmisel karistada ühe- kuni kümneaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles