Esmaspäeval koguneb valitsuse julgeolekukomisjon

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine siseminister Hanno Pevkur.
Endine siseminister Hanno Pevkur. Foto: SCANPIX

Pariisi reedeste terrorirünnakute järel tuleb esmaspäeval peaminister Taavi Rõivase juhtimisel kokku valitsuse julgeolekukomisjon.

Valitsuse meedianõunik ütles Postimehele, et juba nädalavahetusel andsid julgeolekuasutused siseministrile Pariisi sündmustest detailse ülevaate ning otsustati astuda samme turvalisuse ja turvatunde tõstmiseks.

«Esmaspäeva hommikul toimub peaministri juhtimisel korraline valitsuse julgeolekukomisjoni istung, kus tehakse ministritele põhjalik briif ning vajadusel otsustatakse edasised sammud,» ütles ta.

Peaministri juhitavasse valitsuse julgeolekukomisjoni kuuluvad kaitseminister Hannes Hanso, siseminister Hanno Pevkur, välisminister Marina Kaljurand, justiitsminister Urmas Reinsalu ja rahandusminister Sven Sester.

Õigusaktide kohaselt koordineerib komisjon julgeolekuasutuste ja kaitseväeluure tegevust, analüüsib ja hindab riigi julgeolekuolukorda, määratleb riigi julgeolekualase teabe vajadused, avaldab arvamust riigisaladuse kaitse korraldusega seotud küsimustes ning täidab muid neile pandud ülesandeid.

Reede õhtul toime pandud koordineeritud rünnakutes Pariisi kohvikutele, kontserdisaalile ja rahvusstaadionile hukkus vähemalt 129 ja sai vigastada umbes 350 inimest. Tegu oli veriseima terrorirünnakuga Euroopas pärast 2004. aasta Madridi rongiplahvatusi. Pariisi terrorirünnakute eest on vastutuse võtnud Islamiriik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles