Hiiu vallavanemaks sai Reili Rand

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reili Rand
Reili Rand Foto: Peeter Langovits

Hiiu volikogu valis täna erakorralisel istungil uueks vallavanemaks suvel sotsiaaldemokraatidega liitunud Reili Ranna, kirjutab homne Hiiu Leht.

Ajalehe teatel valiti avalikul konkursil osalenud Rand vallavanemaks 10 poolthäälega. Ranna kandidatuur oli üks kahest, mida kaalusid eelmist vallavanemat Georg Linkovi umbusaldanud volinikud ka enne konkursi väljakuulutamist, kuid siis veel üksmeelele ei jõutud, kirjutab leht.

Tänasel istungil esitati vallajuhi kohale ka poolteist kuud tagasi umbusaldatud Linkovi kandidatuur, mida toetas üheksa volinikku. Ühes Linkovi kandidatuuriga andis Isamaa ja Res Publica Liidu piirkonnajuht Tiit Harjak üle umbusaldusavalduse volikogu esimehele Margit Kagadzele. Umbusaldusavaldus tuleb arutlusele järgmisel volikogu istungil, mis toimub juba ülehomme.

Pärast Linkovi umbusaldamist toimus avalik konkurss, kuhu laekunud 11 sooviavaldusest tunnistati kvalifitseerimiskomisjoni otsusega tingimustele vastavaks kuus: lisaks Rannale ka Aarne Põlluäär, Vahur Luhtsalu, Sven-Erik Veimer, Siim Avi ja Kaido-Allan Lainurm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles