Eesti sõtta ei kibele

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Hannes Hanso.
Kaitseminister Hannes Hanso. Foto: Tairo Lutter

Kaitseminister Hannes Hanso (SDE) kinnitas, et nn Islamiriigi vastases võitluses on Taani kutsunud Eestit osalema Iraagis väljaõppemissioonil.

-Kas ja millise eesmärgiga võib Eesti minna Süüriasse?

Kinnitan, et ühtegi sellist plaani ei ole ei Eesti Vabariigil ja minu teada ka mitte ühelgi meie liitlasel. Kui selline plaan peaks kunagi tekkima, et hakatakse kokku panema koalitsiooni, mis Süürias sekkuks, siis loomulikult on Eesti hea liitlasena nõus kaasa mõtlema ja arutama ning vaatama, milline meie võimalik võimekus seal oleks. Aga ma räägin siin absoluutselt hüpoteetiliselt ja teoreetiliselt.

-Inimestele, kes on viimasel ajal Süürias toimuvad rohkem jälginud uudistest, on jäänud mulje, et seal käivad pommitamas venelased ja prantslased. Need pole ju ainukesed riigid – tuletage meelde, kes veel.

Süürias osaleb ühel või teisel moel väga palju riike. Ameerika Ühendriigid pommitavad seal regulaarselt nn Islamiriigi sihtmärke. Seal on ka päris mitu araabia riiki. Koalitsioon, mis üritab nii Iraagi kui ka Süüria territooriumil ISISe levikut takistada, on rahvusvaheliselt võrdlemisi lai. Seda tehakse praegusel hetkel valdavalt õhust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles