ROTALi väitel on politseinike ja päästjate palgatõus lubatust väiksem

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik.
Politseinik. Foto: Toomas Huik

Riigi- ja Omavalitsusasutuste Töötajate Ametiühingute Liidu (ROTAL) kinnitusel ootab politseinikke ja päästjaid lubatud neljaprotsendilise palgatõusu asemel kesmiselt 3,22-protsendiline töötasu kasv.

Päästeala Töötajate Ametiühingult tuli oma juhtkonnaga kohtumiselt teade, et siseminister on vähendanud rahandusministri poolt lubatud palgatõusu keskmiselt 3,22 protsendile, rääkis ROTALi esimees Kalle Liivamägi.

«Saime ka täpsustatud vastuse siseministeeriumi kantslerilt, mille järgi on konkreetsed palgatõusud iga ministeeriumi enda otsustada,» märkis Liivamägi.

«Kaalunud mitmeid erinevaid võimalusi, langetasime koos ministriga otsuse eraldada siseturvalisuse töötajatele arvestatud palgatõusu raha politsei- ja piirivalveameti, päästeameti ning häirekeskuse vahel ühesuguse protsendina asutuse 2015. aasta tööjõukulude eelarvest,» ütles siseministeeriumi asekantsler Liivamägi teatel ametiühingule.

«See tähendab asutustele tööjõukulude eelarve suurenemist 3,22 protsendi võrra,» lisas Liivamägi.

Tema sõnul sai ametiühing ka täiendavat teavet vähendatud protsendi kohta.

«Neli protsenti palgatõusu raha eraldati eriteenistujatele ja õpetajatele sisekaitseakadeemias, mitte kõikidele siseturvalisuse töötajatele. Siseturvalisuse valdkonnas töötab lisaks eriteenistujatele ka ametnikke ja töötajaid, kuid nende inimeste palgatõusu katteks riigituludest lisavahendeid ei eraldata,» selgitas Liivamägi.  

Kohtumiselt riigihaldusministriga anti ametiühingule teada, et ülejäänud ministeeriumid ja allasutused, mille personalikulusid ei suurendata, tuleb leida palgatõus asutuste sisemisi võimalusi kasutades.

«Valitsus on samuti andnud üldsusele teada, milliste valdkondade personalikulusid suurendatakse 2016. aastal. On ju ka põhjendatud, et nende valdkondade töötasusid tuleb suurendada ennaktempos,» rääkis Liivamägi.

Ministeeriumist saadud vastuses ei ole tema sõnukl selgitatud, miks siseminister on otsustanud oma ministeeriumi haldusalas kasutada 4 protsendist 0,78 protsenti teiste töötajate ja ametnike palkade korrigeerimiseks, kui teised ministeeriumid peavad leidma palgatõusu vahendid sisemiste ümberkorralduste kaudu.

Tema sõnul kinnitas riigikogu rahanduskomisjon 12. novembri istungil valitsuse tehtud ettepaneku kultuuri ja sisejulgeolekutöötajate 4-protsendilise palgatõusu kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles