Kaitseväe juhataja Terras: Pariisis toimunu oli rünnak euroopaliku eluviisi vastu

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras
Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras Foto: SCANPIX

Täna Estonia teatris kaitseväe 97. aastapäevale pühendatud kõnes peatus kindralleitnant Riho Terras Euroopa julgeolekuolukorda muutunud sündmustel, samuti kuulutati välja aasta allohvitser ja ohvitser.

«Ka täna, pidupäeval, ei saa ma märkimata jätta, et julgeolekupilt, milles me elame, on keeruline,» ütles kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras kaitseväe aastapäevale pühendatud kõnes, viidates nii Venemaa tegevusele Ida-Ukrainas ja Süürias kui Pariisis aset leidnud terrorirünnakutele. «Äsja üle Pariisi kandunud jõhker terrorilaine oli rünnak euroopaliku eluviisi ning vabaduste vastu. Meie kõigi ülesanne on neid vabadusi kaitsta,» sõnas Terras.

Samuti tänas kaitseväe juhataja meie liitlasi toetuse eest ning tõdes, et Eesti ja NATO on saavutanud täieliku vastastikuse mõistmise. «Arusaam, et jõujooned on muutunud ning et NATO peamine ülesanne on kollektiivne kaitse - see arusaam on selge ja ühtviisi mõistetav nii siin kui sealpool Atlandi ookeani,» ütles Terras.

Estonia teatris avaldati ka aasta ohvitseri ja allohvitseri tiitli pälvinute nimed: aasta ohvitseri tiitli pälvis käesoleval kaitseliidu Võru maleva staabiülem kapten Toomas Pindis ja aasta allohvitseri tiitli kaitseväe juhataja käsundusallohvitser vanemveebel Rando Randveer.

Kapten Pindis läbis ajateenistuse 1991. aastal piirivalves ning on tegevteenistuses alates 1992. aastast. Teda on autasustatud piirivalveohvitseri teenetemärgi, piirivalve II ja III klassi teeneteristi ning kaitseliidu III klassi teenetemedaliga.

Vanemveebel Randveer läbis ajateenistuse 1994. aastal üksik-sidepataljonis ning on tegevteenistuses alates 1995. aastast. Randveer on osalenud sõjalistel välismissioonidel Bosnias ja Iraagis ning teda on autasustatud kaitseväe eeskujuliku teenistuse risti ning kaitseväe teenetemärgiga kaitsealaste teenete eest.

Aasta ohvitseri ja allohvitseri tiitliga seonduva rahalise preemia annab välja Riigikaitse Edendamise Sihtasutus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles