Üheksa Keskerakonna asutajaliiget toetavad Simsonit: on aeg usaldada teatepulk nooremale põlvkonnale

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Liis Treimann

Keskerakonna üheksa asutajaliiget esitasid eile õhtul erakonna esimehe kohale Kadri Simsoni kandidatuuri.

Simsoni toetusavalduses märgivad Keskerakonna asutajaliikmed, et tänavune aasta on erakonna esimehe Edgar Savisaare teele visanud tõelisi elumuutvaid keerdkäike ning erakonna juhtimine usaldati Kadri Simsonile, kes sellega väärikalt hakkama sai.

«Tema (Edgar Savisaar - toim.) raske haiguse ajal püsis erakond ühtsena ning olgugi, et meedia ja ka poliitilised konkurendid soovisid näha parteisisest rivaliteeti, olid me read vankumatud. Erakonna juhtimine usaldati raskel ajal Keskerakonna riigikogu fraktsiooni esimehe ning Keskerakonna aseesimehe Kadri Simsoni õlule, kes kandis seda koormat väärikalt. Mitte keegi ei saanud öelda, et erakond oleks olnud peata,» seisab avalduses.

«Erakonnal on selja taga kolmed järjestikused valimised. Ees on aga pea kaks aastat, mil eeskätt võimalus keskenduda erakonna tugevdamisele ja meie programmi viimisele kõigi inimesteni. Pole õigemat aega kui praegune, et teha vajalik samm ja teatepulk nooremale põlvkonnale usaldada,» lisavad asutajaliikmed.

Keskerakonna asutajaliikmed tegid seega ettepaneku seada 29. novembril toimuval erakonna juubelikongressil erakonna esimehe kandidaadina üles senine aseesimees Kadri Simson ning anda seeläbi võimalus Edgar Savisaarele juhtida Tallinna linna ning hoida oma tervist. «Kadri Simson on aastate jooksul tõestanud, et tegemist on visiooniga poliitikuga, kellel on kogemusi, soovi ja oskusi, et viia Keskerakonda ühtsena edasi meie eesmärkide poole. Anname talle selle võimaluse!»

Simsoni kandidatuuri esitasid Keskerakonna asutajaliikmed Peeter Rahnel, Aleksander Kuruson, Villem Kelgo, Viive Kravinski, Enn Liivik, Laine Kangur, Kaarel Pürg, Karl Valgepea ja Margus Lääts.

Keskerakonnal on kokku 92 hääleõiguslikku asutajaliiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles