Strandberg: miks ei tellita koolidesse kohalikku toitu?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg
Marek Strandberg Foto: Peeter Langovits

Roheliste fraktsiooni liige Marek Strandberg heitis täna riigikogu ees õhku küsimuse, et miks Eesti suuremate linnade koolid ja lasteaiad ei telli enda sööklatesse kohalikku või mahetoodetud toitu.

Riigikogus toimunud arutelul «Maaelu vajab uusi sihte» nentis Strandberg, et linnajuhid, kes räägivad, kuidas nad sooviks maaelu edendada, võiks alustada omaenda linnadest.

«Kõige lihtsam viis maaelu edendada on tellida näiteks koolidesse või lasteaedadesse kohalikku või mahetoodetud toitu,» sõnas ta. «Ma ei ole kuulnud, et 400 000 inimesega linna juht midagi sellist oleks kavandanud- See oleks Tallinna üks suuremaid panuseid, mida on võimalik teha sellesama maaelu edendamiseks.»

Strandberg lisas, et Tallinna linna on ka üks kõige suuremaid ühistranspordi kasutajaid, mistõttu võiks ju käivitada linnas bussid, mis kasutavad survestatud biogaasi.

«Ka selle biogaasi tootjad oleksid tõenäoliselt mitte Tallinna linna mägede elanikud, vaid näiteks kodanikud kusagilt Tallinna lähedalt või ka kaugemalt.,» sõnas ta. «Nii lihtne see maaelu edendamine linna poolt ongi, need sammud on ka väga lihtsad.»

Strandbergi sõnul on küsimus paljuski selles, milline on Tallinna linna investeerimisprogramm ja tegevuskavad kohalike ressursside kasutamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles