Tuleva aasta riigieelarve eelnõu läbis teise lugemise

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogus läbis täna pärast pea viietunnist arutelu teise lugemise tuleva aasta riigieelarve eelnõu, mis peaks kolmandale lugemisele jõudma 9. detsembril.

Riigieelarve arutelul esines esmalt ettekandega rahanduskomisjoni esimees, kellele esitati ka hulgaliselt küsimusi. Seejärel toimusid läbirääkimised, kus võisid sõnavõtuga esineda kõik riigikogu saadikud, ning kella 18 ajal hakati läbi vaatama muudatusettepanekuid.

Esitajad palusid pea kõik parandused ka läbi hääletada ning nii mõnegi hääletuse eel võeti mõneminutiline vaheaeg. Eelnõusse hääletuste tulemusel muudatusi siiski ei tehtud.

Kolmandaks lugemiseks saab eelarvele muudatusettepanekuid esitada 25. novembrini. Eelnõu kohaselt on riigieelarve maht tuleval aastal 8,9 miljardit eurot, mida on 4,2 protsenti ehk 358 miljonit eurot rohkem kui sel aastal.

Lisaks riigieelarve eelnõule on tänase istungi päevakorras veel 15 eelnõu, millest kaheksa käsitleb kaitseväe kasutamist Eesti rahvusvaheliste kohustuste täitmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles